Szekeres Viktor

A magyarok nem dőlnek be az amerikai divatnak - vagy csak nem értik azt?

Amerika imádja a Paranormal Activity-sorozatot, mely három része összesen 10 millió dollárból készült és már majdnem félmilliárdot jövedelmezett a Paramount stúdiónak. Itthon azonban közel sem fogadták tumultuózus jelenetek a világpremiert.

Múlt héten ismét világpremierben lehetett része a hazai közönségnek, hiszen a UIP-Duna Film Amerika előtt egy nappal mutatta be a Paranormal Activity 3-at, mely végül a Parajelenségek 3 címet kapta a magyar keresztségben. (Az első rész Parajelenségek, a második pedig Újabb parajelenségek címen futott itthon.) A világpremier már csak azért is meglepő volt, mert itthon Amerikával és a világ legtöbb országával szemben, nem különösebben érdeklődtek az emberek a kamerás horror iránt. A 14 kópián bemutatott Parajelenségek 3 végül 6 260 nézőt érdekelt csütörtöktől vasárnapig, amivel a hétvégi toplista hatodik helyén végzett, ami meglehetősen messze van az amerikai tarolástól.


Hasonló eredményt produkált a hétvégén egy másik premierfilm, az Egy nap (One Day). Az Anne Hathaway főszereplésével, Lone Scherfig által rendezett film David Nicholls népszerű regénye alapján készült, s itthon 6 354 nézőt csábított moziba. A 17 kópián bemutatott Egy nap végül 8,1 millió forint bevételt hozott, míg a Parajelenségek 3 7,4 milliót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #3
    Még egy értelmes mondatot sem tudsz leírni. Talán az a jellemző, hogy az Amerikában elismert és sikeres filmek és sorozatok itthon sikeresek lennének? Az ilyen nagyon ritka.
  • NEGATRON #2
    Persze mi buták nem érteni amerikai film?
    Mit lehet szeretni ezen az amatörfilmes fazonnal megvert ,szánalmas unalomhegyet ultra primitív és egyszerű filmes nyelven kommunikáló szerencsétlen alkotáson! Nem értjük ...
  • Narxis #1
    Nem értik azt.