Szekeres Viktor

Megérkezett az év egyik legsikeresebb magyar filmje

Nem sok példa volt idén arra, hogy egy magyar film az ezres, egyébként nagyon alacsonynak mondható nézőszámot elérje bemutatójának hétvégéjén. A Kalandnak ez sikerült, de sok örülnivalónk most sincs.

A szikár tények: a Márai Sándor műve alapján készült Kaland című magyar film 3200 nézőt érdekelt itthon, s ezzel a hétvégi toplista tizedik helyét szerezte meg. Ez még akár jól is hangozhat, hiszen manapság a legtöbb magyar film még az 1000 nézőt sem lépi premiere hétvégéjén, ráadásul a Kaland közel sem nevezhető kommersznek. Azonban, ha azt nézzük, hogy a PCN által bemutatott film úgy termelt 3,3 millió forintot négy nap alatt, hogy 33 vásznon vetítették, majd minden komolyabb multiplexben, akkor máris más a leányzó fekvése, a Kaland borzalmasan alacsony kihasználtsággal futott.


A komótos tempójú, egy szerelmi háromszöget középpontjába helyező filmet az Eszter hagyatékát is készítő Sipos József rendezte, s bár a főhőst, Kádár professzort Gerd Böckmann, alakítja, mellette magyar színészeket láthatunk, többek között Marozsán Erikát, Csányi Sándort, Eperjes Károlyt, Törőcsik Marit és Nagy-Kálózy Esztert. Ha valaki nem ismerné a Kaland történetét, akkor íme a Kaland szinopszisa: Dr. Kádár Péter professzor minden tekintetben sikeres. Karrierje szárnyal, fiatal felesége, Anna pedig irigylésre méltóan gyönyörű. Tökéletes élete épp azon a napon hullik darabjaira, amikor kinevezik a legnevesebb klinika vezetőjévé. A professzor nem is sejti, hogy amíg őt ünneplik, addig hűségesnek hitt kollégája, fogadott fia Zoltán doktor, szökésre készül Annával. Az ígéretes kaland azonban váratlan fordulatot vesz. A professzor súlyos alkut köt Zoltánnal, amely mind a három ember életét végérvényesen megváltoztatja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laza #1
    "A komótos tempójú, egy szerelmi háromszöget középpontjába helyező film"

    Izgalmasan hangzik .. megint ...
    Ha már pénzt termelő mozit nem tudunk csinálni, akkor csinálunk olyat, amire rá lehet fogni, hogy művészfilm ... és máris megvan a kreált ok is, hogy miért nem nézik :)