Szekeres Viktor

Készül a Battlestar Galactica-mozifilm

Most már szinte biztosra lehet venni, hogy Bryan Singer elkészítheti a Battlestar Galactica moziverzióját, bár azt még nem tudni, hogy a történetnek mennyi köze lesz az eredeti, vagy a feldolgozás tévésorozathoz.

A Deadline értesülései szerint megvalósulni látszik a Battlestar Galactica-mozifilm, ugyanis a Universal Pictures felfogadta John Orloff forgatókönyvírót, hogy készítse el a szkriptet. Az itthon Csillagközi rombolóként sugárzott széria írójának filmográfiájában a nemsokára bemutatásra kerülő Anonymus, az animációs, Zack Snyder által rendezett Az Őrzők legendája és a Hatalmas szív szerepelt eddig, valamint az Elit alakulat két epizódja. A Battlestar Galactica-mozifilm rendezője az a Bryan Singer lesz, aki a közelmúltban az X-Men első két részét, a Superman visszatért, valamint a Valkűrt rendezte, legújabb filmje, a Jack the Giant Killer pedig nyáron kerül az amerikai mozikba. Azt egyelőre még nem tudni, hogy mikor kezdődhet el a forgatás, de az biztos, hogy Singer egy ideig még a Jack The Giant Killeren fog dolgozni, hiszen a tényleges forgatást még utómunkák is követik majd.

A Battlestar Galactica tévésorozat formájában 1978-ban került bemutatásra, atyja az a Glen A. Larson volt, aki később olyan kultikus sorozatokat talált ki, mint a Knight Rider és a Magnum. A sorozatot 1980-ban egy rövid folytatás követte, majd 2004-ben Ronald D. Moore és David Eick elkészítette az új verzióját, amit egy 2010-es előzménysorozat, a Caprica követetett. A sorban 2012-ben bemutatásra kerülő Battlestar Galactica: Blood & Chrome fog következni, de azt még nem tudni, hogy tévében vagy a weben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kingfisher #9
    Mert a BSG sokkal inkább egy "ürhajós környezetben" előadott lélektani és társadalmi dráma. Ezt a vonalat vitte kissé túlzásba a Caprica, ezért is bukott el. Ha alienek és akció kell, akkor nézz Stargatet.
  • NEXUS6 #8
    A Glen A. Larson sorozatokat mindig is jellemezte egyfajta könnyedség, ami a remake BSG sorozatokban még csak nyomokban sem volt felfedezhető. Sajnos.
  • ColemanV #7
    "...atyja az a Glen A. Larson volt, aki később olyan kultikus sorozatokat talált ki, mint a Knight Rider és a Magnum. "
    Pontosítás:
    Glen, csak a producer volt a Magnum sorozatban, és a pilot társ-írója Donald P. Bellisario oldalán, aki a Magnum p.i. sorozat kitalálója. ;)
  • dlb #6
    !OFF! Egy jó kis Stargate mozifilm vagy dvd film lenne jó. Mind a három sorozat szereplőit össze vonni, már amennyit lehet :), ha már egy időben játszódnak.
  • nlght #5
    nem értem, miért olyan népszerű ez az univerzum, ahhoz képest, hogy űrhajós scfi még alienek sincsenek benne, akció is csak elvétve akad, egynek elmegy de azért nem jó annyira, hogy megint húst keressenek egy lerágott csonton, ami nem is finom
  • BrockSamson #4
    Hat azert az Orzok legendaja forgatokonyv szempontjabol eleg szanalmas klisehalmaz volt, azt a nagyanyam is megirta volna. Ez nem feltetlen jelzi hogy jo kezekben van a BSG cim.
  • Vanek úr #3
    Jobban el fog különülni, mint a Razor? Vagy csak annyira? Vagy már olyan hatalmas távolságokat vesz fel, mint az új Bourne film a régi trilógiától?
  • winnie #2
    ennek nem lesz köze a sorozathoz, így nem kell félni ettől.
  • emile zola #1
    remélem hogy nem cseszik el, mert a sorozat qrva jó lett, egyik nagy kedvenc