Szekeres Viktor

iPhone 4-gyel forgattak a The Avengers-mozifilmben

A Bosszúállók operatőre nem csak a megszokott felszereléssel fényképezte a filmet, hanem egyes jeleneteit iPhone 4-gyel vette fel, s ezen snittek még az előzetesbe is bekerültek.

A Joss Whedon által rendezett Bosszúállókat (The Avengers) fényképező Seamus McGarvey meglepő dologra hívta fel a figyelmet, amikor az IFTN-nek adott interjújában megemlítette, hogy nem feltétlenül megszokott filmezési technikákat is alkalmaztak a szuperhősös filmben. A nagy költségvetésű produkció egyes jelenetei ugyanis iPhone 4-es telefonnal készültek, sőt, ezen snittek egyike-másika még a hivatalos előzetesbe is bekerült.


Kérdés, hogy ki tudja kiszúrni az iPhone-os felvételeket, az operatőr ugyanis nem árulta el, hogy a trailer mely részlete "telefonos", de az biztos, hogy a laikus szemlélőnek nem tűnik fel különösebb képi minőségingadozás a videóban. Ha máskor nem, hát április 26-án itthon is kiderülhet, hogy mire gondolt az operatőr, ugyanis nálunk ekkor mutatják be a mozik a Bosszúállókat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laza #24
    OMG ... nem ám mobiltelefonnal rögzítette, hanem kifejezetten iPhone4-el ... OMG
    Ekkora reklám dumát ... és még hír értéke is van az SG-n ... lehet támogatója az Apple :)
  • cateran #23
    Azt azert kifejthetned bovebben, hogy mitol kreativ dolog a mobiltelefonnal valo fenykepezegetes:) Vagy csak akkor az, ha iphonenal tortenik?:D
  • narumon #22
    Mondjuk profi fotóstól jelenleg is lehet kapni méreg drágán olyan fényképalbumot amiben iphone-al készült képek vannak. Senkitől sem kapott érte pénzt, egyszerűen a kreatív emberek szeretnek kreatív eszközöket használni. Ráadásul meg sem mondod, hogy mivel készült, mert a profi fotós és a koca fotós között nem a technika a különbség.
  • narumon #21
    Egyébként szerintem az amikor a srácot "fényképezik" az éggel a háttérben az készült vele.
  • narumon #20
    "legfeljebb a kézben tartott mobil miatti képingások lesznek láthatóak"

    Miért kéne kézben tartani? Ugyanúgy rárakták egy állványra, vagy egy steadycam-re. Általában ez különbözteti meg a profi felvételt az amatőrtől és kevésbé az eszköz.
  • narumon #19
    "De végülis minek használná a több millió dolláros giro-stabilizált kamerákat"

    WTF??! Az még egy mozifilmhez is kicsit sok lenne...
  • BrockSamson #18
    Nem igazan ertem egy kb szazmillios koltsegvetesu filmnek mi szuksege van iphone felvetelekre... (a reklampenzen kivul.) Mintha kiadnek egy fenykepes albumot es megsugnam hogy par oldal nem minosegi nyomdageppel keszult hanem otthon a 8000 Ft-os nyomtatommal.
  • syn7h37ic #17
    Majd a következő cikk az lesz, hogy iPhone4-el vették fel a moziból a filmet, ami megy ki kalózmásolatnak...
  • syn7h37ic #16
    Értem én hogy néhány felvétel mobilos kamerával készült. Persze, hogy nehéz lesz kiszúrni melyik, mert az utófeldolgozások után kap majd egy komplett feljavítást az egész film, és a mobilos részek így megkülönböztethetetlenek lesznek a profi kamerás részektől, legfeljebb a kézben tartott mobil miatti képingások lesznek láthatóak. Jó reklám az már biztos. Remélem a film is jó lesz.
  • FoodLFG #15
    lol! :DD
    Elolvastam a címet. Kemény. xD