Szekeres Viktor

Veszélyes vírustól retteghetnek a magyar filmrajongók

15 évvel ezelőtt a Dustin Hoffman főszereplésével készült Vírus 50 ezer embert érdekelt a premier hétvégéjén - idén a Fertőzés még 17 ezret sem. Pedig nem mondhatjuk, hogy túl sok járványos film lenne a mozikban.

A hétvége legnézettebb filmje Magyarországon a Fertőzés című vírusos thriller volt, de a film forgalmazója, az Intercom nagyjából csak ennek a címnek örülhetett, no meg annak, hogy a 32 kópián bemutatott produkció jóval több embert érdekelt, mint a 40 kópiás és 3D-s Három testőr. Ugyanis a 16 239 fizető néző, hiába volt elegendő a hétvégi királysághoz, s lesz elegendő némi csökkenés után valószínűleg az a következő hétvégihez, semmiképp sem számít kiemelkedő startnak, mindössze közepesnek. (A Fertőzés és a Három testőr között egyébként a múlt heti első, a Vasököl foglalta el a második helyet: a premier második hetében 29 kópián 14 871 nézőt regisztrált Hugh Jackman családi filmje, így az összbevétele már 55 millió forint környékén jár.)


A Fertőzés startja már csak a sztárparádé miatt (Matt Damon, Laurence Fishburne, Jude Law, Kate Winslet) sem számít túl erősnek, s egyelőre azt nem lehet tudni, hogy csak itthon volt korlátozott az érdeklődés a film iránt, vagy Amerikán kívül mindenhol, hiszen még csak a kisebb piacokon mutatták be a filmet, így nemzetközi viszonylatban alig 5 millió dollárt kalapozott még csak össze. Az biztos viszont, hogy Amerikában nagyjából 80-85 millió dolláros bevételnél fogja befejezni mozis pályafutását Steven Soderbergh filmje, ami kifejezetten jónak mondható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #6
    "Most egy olyan vírusról filmet forgatni, ami pár ezer ember halálát okozta világszerte (olyanoknak akik öregek voltak, vagy már eleve betegek) "

    Miről beszélsz? Többmillió fertőzött volt, normál felnőtt emberek és gyerekek fertőződtek meg, öregeket szerintem nem is mutattak.
  • winnie #5
    "Én röhögve mondtam hogy egy idióta barom aki beoltatja magát, le lettem ugatva, hogy majd szépen megdöglök... De lám még mindig élek és amikor felhozom megy a kussolás.."

    előttem a kép, hogy kussolnak, pedig napjába többször is felhozod. hidd el, nem azért kussolnak amiért te hiszed, hanem sokkal szomorúbb oka van.

    attól még, hogy idióta barmok vannak a környezetben, akik így ugatnak le, még te is idióta barom vagy, hiszen csak egy idióta barom gondolhatja, hogy idióta barom az, aki beadat magának egy oltást.

    (egyébként meg, tényleg csak zárójelben, az általad leírt "történet" mindenkinél ugyanígy hangzik, hiszen csak az tud történetet mesélni, aki nem halt meg. aki idióta barmozott és meghalt, az nem tudja azt mondani, hogy nem neki volt igaza. gondold át.)
  • Rotyoka #4
    De ezt kapta el a média és be is szart az egész világ...

    Én röhögve mondtam hogy egy idióta barom aki beoltatja magát, le lettem ugatva, hogy majd szépen megdöglök... De lám még mindig élek és amikor felhozom megy a kussolás..
  • Dynamic #3
    Ilyen sztárgárda mellet ennyire unalmas és rossz filmet régen láttam már.
  • nessboth #2
    Én a fejemet fogtam a traileren. Most egy olyan vírusról filmet forgatni, ami pár ezer ember halálát okozta világszerte (olyanoknak akik öregek voltak, vagy már eleve betegek) eléggé nevetséges, mikor az aids, tüdőgyuszi, rák, naponta 50x annyi embert öl meg... Ráadásul már tudjuk a végkimenetelét az egész vírusnak (elfelejtődött)és nálunk is inkább az volt a nagyobb balhé és rettegés, hogy beadjuk e magunknak a vakcinát, vagy sem.
  • gombabácsi #1
    ma már van helyette tévé és benne a sok sok álscifi sorozat, amelyek izgalmas családi drámákat és szerelmi történeteket kínálnak