Szekeres Viktor

A mozizóknak még mindig a feldolgozások kellenek

Az Amerikában hétvégén bemutatkozó filmek közül ismét a feldolgozás volt a legnézettebb, bár az is igaz, hogy a Gumiláb nem veszélyeztette a második hétvégéjén is aranyérmes Vasököl pozícióját.

Amerikában a héten hivatalosan egy feldolgozást, egy előzményt és egy könyvadaptációt mutattak be - persze A Dolog feldolgozásként is kezelhető, hiszen ugyanarról szól, mint az elődei, s nem nagyon utal semmi arra, hogy a történések a 80-as évekbeli Carpenter-film előtt játszódnának. Három premierre került tehát sor Amerikában, s három csalódást okozó nyitányra.


Az elvárásokat alulteljesítő filmek közül legjobban a Gumiláb (Footloose) feldolgozása debütált a legjobban. Bár a Paramount 20 millió dollárnál jobb startban reménykedett, a 15,5 milliós debütálás is rentábilissá fogja tenni a 24 millióban kerülő táncos filmet, mely néző 3/4 részben a nők közül kerültek ki.


A Footloose teljesítménye a 2. helyre volt elegendő, s A Dolog (The Thing) 8,5 millió dolláros premierhétvégével is megszerezte a harmadik helyet. Igaz, sztármentesnek mondható a film, de a majdnem 3000 moziban játszott film alulmúlta ez előző évek horrorfeldolgozásainak rajtját, pedig például egy Mostohaapa vagy egy Szalagavató közel sem számított olyan ismert filmnek, mint John Carpenter filmje.


A hétvége leggyengébb startja a The Big Year című madárkukkolós filmé volt, melyben olyan nagyágyúk, mint Steve Martin, Jack Black és Owen Wilson szerepeltek, azonban a 3,2 milliós nyitóhétvége azt jelzi előre, hogy Amerikában még a 10 millió dollárt sem nagyon fogja elérni a komédia.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • xido #1
    Kellenek...hát ez olyan 22-es csapdája..csinálják,megnézik,mert a név kötelez,az eredeti tetszett,kap esélyt az új..de ha nem erőltetnék ezeket,senki se gyűjtene aláírásokat,hogy csak azért is dolgozzanak fel mindent újra és újra