Szekeres Viktor

Megvan a Thor 2 rendezője

A Marvel Studios kisebb meglepetésre egy mindössze egy mozifilmes filmográfiával rendelkező rendezőnőt választott ki a Thor 2. részének megrendezésére. A film premierjére 2013-ban kerül sor.

Elég hosszas találgatások folytak a Thor második részének rendezőjével kapcsolatban, s ezeknek a Marvel Studios csak most vetett véget, hiszen sajtóközleményben jelentették be, hogy a megtisztelő feladatot Patty Jenkins fogja kapni. Így a rendezőnő máris beszállhat egy nemhivatalos versenybe is, ugyanis az idén Jennifer Yuh Nelson a Kung Fu Panda 2 elkészítésével, s annak 663 millió dolláros világbevételével első helyre lépett elő a női rendezők rangsorában, már ami filmjeik jegypénztáraknál nyújtott teljesítményét illeti. Márpedig az első Thor 448 milliós sikere és jó fogadtatása azt jelenti, hogy a folytatás után még nagyobb lesz az érdeklődés.

Az első epizódot egyébként Kenneth Brannagh rendezte, de ő már a premier előtt bejelentette, hogy nem kívánja elkészíteni a második részt, s ezen döntésén a stúdió kérlelését követően sem volt hajlandó változtatni. Petty Jenkins a megtisztelő feladatot egyébként egyetlen mozifilmmel a háta mögött kapta, hiszen a 2003-as, Charlize Theronnak Oscar-díjat hozó A rém című filmen kívül csak pár sorozatepizódot (Az ítélet: család, Törtetők, The Killing) rendezett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!