Szekeres Viktor

Félrevezető filmelőzetes miatt pereltek

Egy újszülöttnek minden vicc új, úgy tűnik, hogy volt, aki csak most fedezte fel, hogy léteznek félrevezető előzetessel rendelkező mozifilmek. Más kérdés, hogy eddig senki nem perelt emiatt.

A Click on Detroit információi szerint egy nő beperelt a Drive - Gázt! című film forgalmazóját, a FilmDistrict nevű stúdiót, valamint a helyi mozit, mondván, hogy félrevezető előzetest használva vették rá arra, hogy megtekintse a fent nevezett alkotást. A pert kezdeményező nő arra számított, hogy a Drive inkább fog hasonlítani a Halálos iramban-filmekre, az előzetes alapján egy autózós akciófilmre számított.


Így meglehetős hidegzuhanyként érte az a hír, hogy a Nicolas Winding Refn rendezte filmben nagyon keveset autóznak, s az akciófilm helyett inkább egy retró életérzést sugárzó művészfilm - más kérdés, hogy ennek ellenére, vagy éppen ezért, az év legjobb kritikákat kapott filmjéről van szó, sokan az év legjobbjának is kikiáltották pár hónappal 2011. vége előtt. A hab a tortánt a pereskedő nő szerint az volt, hogy még rasszista felhangokat is felfedezni vélt az alkotásban. A FilmDistrict nem kommentálta a történteket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • adampierson #5
    Viszont egy korább hír szerint hasonló okok miatt kérték vissza a jegyük árát a, Faster című film nézői. Nincs új a nap alatt. :D
  • kriszwells #4
    A sok félrevezető hír címével mi van, annyi van abból is... :)
    Jó, a trailert olyanra csinálják, hogy minél jobban el tudja adni a filmet, de ez a hátulütője is, sokan úgy vannak, plusz ma ennek divatja is van, hogy ha nem azt kapja a filmtől amit a trailer mutatott, akkor is szidja a filmet még ha az nem is volt rossz, mondom ez a divat most.
  • Laza #3
    Pf, azért szar a mozi, mert előre kell fizetned a filmért, ami lehet hogy egy nagy trágya. Sajna már sokszor jártam úgy, hogy egy fillért nem adtam volna az alkotásért. Bezzeg egy étteremben ha szar a kaja úgy vágom vissza, hogy csak lesnek :)

    Be kéne vezetni a mozikban is, hogy ha a film vetítési idejének egy bizonyos százaléka előtt kijössz, mert szar, akkor visszakérhesd a manit.
  • creed13 #2
    Akkor ennyi erővel én is beperelhettem volna anno a Szállító című filmet forgalmazó céget, mert én egy Konvojhoz hasonló kamionos filmre asszociáltam a címből ki indulva, és nem egy cséphadaró akció filmre.
  • endrev #1
    Hát nekem is csalódás lett volna, mert tényleg egy "Halálos iramban"-szerű filmet várnék az előzetes után.. Persze nem pereltem volna, de lehet hogy bosszúsan csóváltam volna a fejem a moziban, hacsak nem tetszene volna a tényleges film.