Szekeres Viktor

Ilyen az újgenerációs magyar komédia - nagyon hosszú előzetessel

Az Argó 2. része után egy új magyar film, a BEG kampánya is a neten kezdődik. Az alkotók olyannyira bíznak abban, hogy filmjük meg tudja szólítani a fiatalokat, hogy minimálköltségvetésből pilotot is forgattak.

Kembe Sorel-Arthur, executive producer szerint a BEG egy újgenerációs magyar vígjáték lesz, s ezt jelezheti az is, hogy a tervezett mozifilm készítői leforgattak leendő művükből egy pilotot, mely bemutatkozó anyag azért készült, hogy a nézők maguk jelezhessék az igényüket és érdeklődésüket a végtermék iránt. A jelenetek felvételét egy kétnapos intenzív próbafolyamat előzte meg a pilotban szereplő tíz színésszel: "Persze minden szakember ingyen vállalta a részvételt, de még így is tudtuk, hogy egyetlen nap forgatásra telik csak a pénztárcámból. Tehát 12 óránk lesz felvenni hét percnyi hasznos anyagot - és ez csak akkor sikerülhet, ha a forgatáson a színészek már tisztában vannak a feladatukkal." - mondta Lafka Dávid, a film rendezője.


Tehát a mozifilm története ott kap erőre, ahol a piloté véget ér, kérdés, hogy mikor készülhet el. Az alkotók abban reménykednek, hogy egy 2012-es premierre összejönnek a feltételek, de addig is mindenképp számít, hogy milyen netes aktivitást ér el a BEG - a hivatalos Facebook oldal jelenleg 1358 követővel büszkélkedhet.

A BEG történetéről röviden: Máriónak párkapcsolati problémái vannak - Daninak nincsenek párkapcsolati problémái - csak párkapcsolatai - Gellértnek nincsenek párkapcsolatai, csak problémái A kertváros (fő)hőseinek, a telepi (barom)arcokkal való szokásos heti szájkaratéjában új dimenziók nyílnak meg, amikor ősellenségeik rettenthetetlen vezére, Syk, fizikai síkra emeli a vitát és hozzávág egy csavarhúzót Dani kedvenc Playboy-ához. Dani véres bosszút esküszik a sérült playmate-ért, ám az alapvetően vérszegény revans egy sokszereplős játékot indít be, a magassági kihívásokkal küszködő helyi maffiózóval és Tesco-gazdaságos osztagával, Syk-kal és szellemi kihívásokkal küszködő bandájával, a hőseink barátságával küszködő haverokkal, és egy rakás egyéb elmebeteggel a sakktáblán. És ahogy egyre többen hajkurásszák hőseinket, a tomboló házibulik és fékeveszett illegál-partik barátságos helyszínei közé egyre több barátságtalan keveredik - és a tempó fokozódásával Márióéknak egyre kevesebb esélyük marad ép bőrrel kimászni a pácból. Hacsak...

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Aldo Moro #11
    Pilótát forgattak? Akkor nem próbafilmet, vagy mintafilmet?
  • Waterhorse #10
    +1 pozitív tőlem
    nem értem mit kell rinyálni, mintha nem várva vártátok volna az A. Pite, vagy a Kalandférgek, legújabb részeit. ez legalább nem ízléstelen. Mi van itt? O.o Ti nem szeretitek a Chuck Norris vagy a "lefejellek mint..." típusú poénokat? nézzétek meg még 10x az álom.Netet vagy igyatok még egy koktélt... xDDD
  • Szefmester #9
    Nem értem.. hol ebben a poén? OKé hogy a kiírás szerint nekem MÁR nem ajánlott majdnem, de csak majdnem... :P
  • VvD #8
    Ez a film nagyon gáz. Miért nem lehet normális poénokat elsütni káromkodás helyett? Nem vagyok egy kultúrsznob, de rettenetesen sérti a fülemet ez az anyázás.
    Ebben egyébként mi is a komédia? Én semmi humorosat nem találtam benne.. :P

    Azért néztem bele, mert hittem valami jó lesz, de ez így...
  • Narxis #7
    Nincs is jó magyar film mostanság pedig én mindet megnéztem.
  • winnie #6
    mert nem nézel olyan magyar filmet, amiben van szellemi színvonal. az emberek zöme év 1-2 magyar filmet néz, akkor is a tréket. és akkor jönnek sírni, hogy nincs jó magyar film, meg szellemi színvonal. talán mást kéne választani. de tény, hogy nagyon kevés fanatikus van, aki az évi 20-25 magyar filmet megnézi.
  • bino512 #5
    egyetlen egyben sem? és a régi magyar filmek?
  • endrev #4
    Valami szellemi színvonalt jó volna már látnunk. Eddig egyetlen magyar filmben sem találni. :( MIÉRT?
  • endrev #3
    De miért nem nőnek már fel azok, akik filmalkotásra vetemednek?! Az, hogy szellemesek a dialógusok, még nem visz el egy filmet, ahhoz történet, üzenet is kell (és kamerahasználat).
  • zetortraktor #2
    Ne büntess, basszus. Megnéztem, de magyarul tényleg borzasztó és borzasztóan igénytelen. Nem csak a hangok, de a szöveg is. Ki írta ezt, valami kisiskolás? Jézus.