Szekeres Viktor

Itt a magyar Sherlock Homes-mozifilm előzetese

Pár fiatal magyar filmes úgy vélte, hogy helye van a mozikban az ifjúsági filmes műfajnak is, így alapos tervezést követően elkészítették nyáron a Sherlock Holmes nevében című alkotást.

A napokban megérkezett a Sherlock Holmes nevében című magyar film új előzetese. Az év elején beharangozott produkció forgatására nyáron került sor, így végre konkrét jeleneteket is láthatunk a kész filmből. A gyerekkrimit az a Bernáth Zsolt rendezte, akinek neve jól cseng a hazai underground filmes körökben, hiszen a dunaújvárosi Cruel World Team filmtársulat egyik oszlopos tagja, s e minőségében olyan produkciókban működött eddig közre, mint a Hasfalmetszők vagy a Sohasevolt Glória.


A kisvárosi történetben a rejtélyekért, no meg a Sherlock Holmes-történetekért rajongó két fiú (Watson és Holmes), valamint egy kislány próbálja megfejteni, mi történik azokkal a gyerekekkel, aki eltűnnek néhány napra, majd álmok, motivációk, mosoly és érdeklődés nélkül kerülnek elő. Holmes szerepét Szénási Kristóf fogja alakítani, míg Watson Ungvár Ádám lesz. A gyerekeken kívül szerepel még a filmben Gáspár Tibor, Karalyos Gábor, Kiss Attila és Tahi-Tóth László is. A Sherlock Holmes nevében alacsony költségvetésűnek tekinthető, mindössze 20 millió forintból készül el.

Bernáth Zsolt az MTI-nek beszámolt arról, hogy a Sherlock Holmes nevében című film díszbemutatóját decemberre tervezik Dunaújvárosban. Bíznak abban, hogy sikerül forgalmazót találniuk, így széles körben megismerheti a közönség a filmet. A rendező hozzátette: a magyar filmszemlére is beneveznék az alkotást, de azt még nem tudni, lesz-e egyáltalán szemle és ha igen, akkor mikor. Emellett DVD-n és külföldön is szeretnék forgalmazni a mozit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Garou #8
    Szerintem Erpy kb olyasmire gondolt, hogy végre nem a szokásos Valami Amerika-féle csapat jön lát, és győz a gagyival (ami tele van rakva reklámmal), és amire ráköltöttek 400 millát. Hanem kis költségvetésű, több, eddig kevéssé ismert szereplővel meg stábbal hoznak össze talán jobb filmet, mint a fent említett.

    A "magyar film" nagy része kommersz szarból meg halál unalmas művészfilmekből áll. Nem mind, de a nagy többség. Igen, elviszik őket valami fesztiválra, ahol van két vetítés, és utána lehet róla beszélni a bölcsészkávézóban eltartott cigivel, köszönjük. Olyan, ami északon van a Troll Hunter-rel, a Tetovált lánnyal, vagy az Engedj Be-féle filmekkel,nálunk nyomokban sem.
  • Aldo Moro #7
    Ember: mi jogon oktatsz te itt ki bárkit is? Ez egy fórum, jó reggelt! Véleményt lehet nyilvánítani és bárhogy is fáj, nem mindenkinek az a véleménye, mint neked.
  • Aldo Moro #6
    Pont ezt akartam írni.
  • kalapos01 #5
    Ó, istenem, te aztán nagyon képben vagy? Koltai hogy jön ide? Az elmúlt 4 évben egy filmben sem szerepelt, a legutóbbi 60 magyar filmben fel sem tűnt. Ellenben ebben a filmben szerepel Gáspár Tibor, aki 4 év alatt 10 mozifilmben volt benne, vagy Karalyos Gábor, aki 3-ban.

    Elmondom a megfejtést, jó? Ha csak Koltai-filmeket nézel meg a magyar kínálatból meg Egy szoknya, egy nadrágokat meg 9 és fél randikat, akkor lehet, hogy ugyanazokat az arcokat látod. De a magyar film nem abból a pár kommersz szarból áll, amiket nézel.
  • Dynamic #4
    Szerintem gagyi. Olyan hatásvadász zenét és átvezető szöveget raktak a trélerbe, mintha minimum egy Harry Pottert látnánk, de a bemutatóban a két rohangáláson kívül tulajdonképpen semmi érdekes vagy izgalmasnak ígérkező dolog nem történik. Ez önmagában nem baj, csak egyszerűen nem illeszkedik ez a heroikus hangulatkeltés a puritán képi világhoz.
  • Erpy #3
    Ígéretesnek tűnik, remélem végre lesz valami ami magyar és jó is.
    Nagy örömömre se Kóltai, se más kiöregedett múltrendszerbeli nincs benne. Végre valami fiatalos, érdekes történet ismeretlen szereplőkkel. Már gusztustalan, hogy eddig minden magyar filmben ugyanaz az 5 szereplő játszott, fel kellene már fogni hogy azokon kívül is léteznek más karakterek.
  • KGer #2
    Ennek a bemutatója sokkal ígéretesebb, mint bármelyik holywood-i filmnek az elmúlt 2 évben.
  • HarryProf #1
    Na ez tetszetős, kíváncsian várom. :)