Szekeres Viktor

Itt az első 3D-s, számítógépanimált magyar film előzetese

Szeptember 15-én bemutatásra kerül az első magyar 3D-s film, azonban A kék bolygó 3D nem fikció lesz, hanem inkább a dokumentarista megközelítést választotta, s mindössze 50 perc szórakozást jelent majd a bátraknak.

Először azt hittük, hogy a Sas Tamás-féle S.O.S. szerelem! folytatása lehet az első olyan magyar mozifilm, aminek alkotói azt szeretnék, hogy a közönség 3D-s felárat fizessen a váltott mozijegyek után, majd pedig minden jel arra mutatott, hogy Hatvani Balázs beelőzi őt Gingerclown című horrorjával mely már ősz közepén bemutatásra kerülhet. Nos, egyikük sem fog nyerni a versenyfutásban, hiszen szeptember 15-én a 3D-FILM KFT bemutatja A kék bolygó 3D című tudományos ismeretterjesztő filmet, melyet Gráner József készített.


Gráner egyébként nem csak rendezője, hanem írója, producere és vágója is a filmnek, mely a hivatalos anyag szerint az alábbi témákról fog szólni: "A film témái: Nap, hold, föld, mágneses mező, sarki fény, műhold, évszakok, légkör, aszteroida, pangea, földrengés, vulkánok, el-nino, felhők, tornádó, ciklon, cunami, hőerőmű, vízerőmű, atomerőmű, hőszivattyú, napelem, napkollektor, szélturbina, bioszféra, növények, állatok, zöld gondolatok.

Gráner, aki egyébként feltaláló, már 2010-ben bemutatta filmjét több rendezvényen: sajátmaga tervezte és gyártottam a mozigépet, melyen vetítette a filmet. Akkor a technika kicsit házilagos volt, s a találmánynak még csak a prototípusa üzemelt és járta az országot, az élmény állítólag azonban mégis ugyanaz, mint a legköltségesebb 3D-s produkciók esetében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Gulyu84 #6
  Beszarok, a Delta zenéje megy alatta :D
 • Razide #5
  3D-s animációs film, aminek a címe Kék bolygó... Volt egy ilyen próbálkozás, amikor a Kék Bolygó szerepjáték világát akarták mozivászonra vinni: http://www.youtube.com/watch?v=eHlwzVqFNCA
 • booa #4
  Húh,ez a vége nagyon magyar 90es évek fílíng:S:DD
 • bino512 #3
  csatlakozom hozzátok:D
 • ntom #2
  Nem kimondottan egy emberes feladat ez a mennyiségű munka, de az előzetes alapján nem is lehet olyan rossz.
 • tmk #1
  Felkeltette az érdeklődésemet