Szekeres Viktor

Pár éve feldolgozott horrort készítenek el újra

Eleve nagyon ritka, hogy egy filmnek 3-4 feldolgozása szülessen, az is szinte példa nélküli, hogy egy alig pár éves amerikai horrornak készüljön el a remake-je. Most e kettő egyszerre valósulhat meg.

A Bloody Disgusting értesülései szerint a Ghost House Pictures és a Mandate Pictures összeáll, hogy elkészítse a The Grudge, azaz Az átok legújabb amerikai feldolgozását. Arról nincs szó a hírben, hogy az eredeti készítő, Takashi Shimizu szerepet vállal-e a projektben, mint ahogy azt sem lehet tudni, hogy a remake/reboot moziba fog kerülni, vagy csak az áruházak polcaira DVD és Blu-ray formájában.


Ember legyen a talpán, aki eddig követni tudta a Grudge, azaz a Ju-on-sorozatot. A Takashi Shimizu által megteremtett széria 1998-ban két japán rövidfilmmel indult, majd 2 évvel később ezt követte két csak videón megjelenő horror, a Ju-On és Ju-On 2. 2002-ben és 2003-ban elkészült ezek mozis verziója (Ju-on: The Grudge) is, melyek itthon A harag és A harag 2 címmel megjelentek DVD-n. 2004-ben érkezett el az amerikai feldolgozás ideje Sarah Michelle Gellar főszereplésével (The Grudge, itthon: Az átok), majd 2006-ban Amber Tamblynnel jött a folytatás (The Grudge 2, itthon: Átok 2), 2009-ben pedig az Átok 3 (The Grudge 3), mely az első két résszel ellentétben nem mozis forgalmazásra készült, csak videón jelent meg. Ami felettébb szokatlan, hogy a fent említett filmek mindegyikét (az Átok 3 kivételével) Takashi Shimizu rendezte, vagyis mondhatjuk, hogy jó kezekben volt a feldolgozás.

A japán remake-ek hőskorában, 2004-ben bemutatott, 10 millió dollárba kerülő Az átok egyébként világszerte 187 millió dollár bevételt hozott, azonban a 20 milliós folytatás 70 milliós teljesítménye már bukásnak számított, így a stúdió nem erőltette tovább a mozis epizódokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • PheCho #3
    Ezért nézek javarészt sorozatokat. :)
    Nekem úgy tűnik ott inkább vannak eredeti ötletek mostanában.
    Bár azért lehet filmet is találni. Az igazság ára pl. nekem bejött.
    Azért az poén szerintem, hogy egy horror pont 187 (az amcsi rendőrségnél a gyilkosság ködja) millát kapar össze.
  • jozef1976 #2
    Köll ez nekünk,mint papírzacskóra a lakat!
  • miszterjoe #1
    A remake rebootját remakeelve rebootolják majd folytatást kiadva újra rebootolják a remakeekkel együtt, hogy újra elkészítsék a rebootból készült remake változatot. Szerintem megérett a filmipar arra, hogy lehúzza a rolót.