Szekeres Viktor

Az ősz a scifi-premierekről fog szólni

A tervek szerint az AXN SCIFI idén ősszel is új sorozatokkal és sorozatévadokkal szolgál nézőinek. Többek között folytatódik a Ki vagy, Doki? című angol scifi, és Kanadából is érkezik egy sikersorozat.

A magyar scifi-csatorna, azaz az AXN SCIFI őszi újdonságai között többek között megtalálható lesz "Ki vagy, doki?" (Doctor Who) 5. évados. A nagysikerű angol sci-fi sorozat előző szériája a súlyos radioaktív sugárzást elszenvedett Doki, TARDIS fedélzetén megkezdett regenerációjával ért véget. A TARDIS súlyos károsodása következtében azonban a 11.-nek első dolga, hogy megússzon egy zuhanást. A zuhanás során egy kertben landol, ahol megismerkedik a fiatal Amy Ponddal, aki a szobája falán lévő repedéshez vezeti a Dokit. A szórakoztató, kedvesen pimasz figura 5 percre magára hagyja a kislányt, de ami neki 5 perc, az a valóságban 12 évet jelent. (Tévés premier: október 04. 23:00.)


A csatorna újdonságai itt azonban nem érnek véget, hiszen az őszi műsorstruktúra szerves részét képezi az "Elveszett lány" (Lost Gir) misztikus kanadai drámasorozat is. A történet főszereplője Bo (Anna Silk), aki első szexuális élménye során elszívja szerelme életerejét, így a fiú halálát okozza. A szerető szülői háttér ellenére, a természetfeletti képességekkel rendelkező lány számára hamar kiderül: más, mint kortársai. A nem mindennapi történet mellett, érdemes a szereplőkre is némi figyelmet fordítani. (Tévés premier: szeptember 02. 23:00.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Carbine #5
    Végig is néztem az 5. évadot. Új aligha vagyok, max fáradt. Egyébként mindenhol külön jelzéssel jelölik, hogy ez a Doctor Who a 2005-ben újraindult sorozat. A Doctor Who mint TV, rádió és könyvsorozat a 60-a években indult. Esetleg nézz utánna.

    @Shandix
    David Tennant remek doktor volt ez nem kétség. 5. évad végére Matt Smith-t is meglehet kedvelni azért. Nem olyan könnyű átszokni, mint Ecclestone után Tennant-re, de mindenképpen van egyénisége.

    Ami szerintem probléma, hogy a főszereplő cserével együtt a sorozat maga is kissé mintha átalakulna. Sokkal könnyedebbé vállt és egyre több az akció, de spoilerezni nem akarok.
  • shandix #4
    Azért mondják 5. évadnak mert egyszer már beszüntették a 90 -es évekbe és az újraindítás óta ez az 5 évad, kár hogy ez ezalatt 2. dokit is elhasználtak, főleg David Tennant -ot sajnálom.

    Nagyon remélem hogy a Doktor Who -nak nem baszák el a szinkronját és élményét mert mostanában elégé átköltik a dolgokat a magyarra fordítások közbe.
  • zetortraktor #3
    Új vagy még gondolom, de itt nem hiszem, hogy a scifin van a hangsúly, hanem az "új"-on. Valószínűleg ez lehet az oka annak, hogy nem néztél be a BBC honlapjára, ahol le van írva, hogy mi az ötödik évad.
  • Carbine #2
    Mi van? Egy tematikus, Sci-fi csatornán sci-fi-t fognak adni??? NA NE BASSZ! Ez aztán hír! Igaz amilyen manapság a felhozatal, csoda, hogy van amit sugározhatnak.
    Az másik dolog, hogy a Doctor Who-nak ez nem az 5. évadja. Bár való igaz, hogy nincs ember aki megtudná számolni, de ez nagyjából a 30. évad. Esetleg helyesebb lenne új írni, hogy Docto Who (2005).

    Amúgy a Lost Girl SF és nem sci-fi.
  • Zaraki Kenpachi #1
    Premier este 11-kor? Ezek megvannak húzatva?? Aztán meg lehet hallgatni, hogy azért nem lesz folyt. mert nem elég a nézettség.