Szekeres Viktor

A közönséget mégsem érdeklik a feldolgozások és folytatások?

Bár az idei év egyértelműen a folytatások éve, úgy tűnik, hogy a közönség mégsem visz sikerre minden bőrlehúzást, hiszen múlt héten négy nem eredeti ötlet alapján készült filmből négy bukott meg Amerikában.

Meglepőnek is mondható eredménnyel zárult Amerikában a legutóbbi mozis hétvége. Négy film mutatkozott be ugyanis a mozikban - és mind a négy megbukott. A viszonylag sikeres nyár után mindez sokként is érhette a stúdiókat, bár tény, hogy a Kémkölykök 4, a Conan, a barbár, a Frászkarika és az Egy nap kvartettből mindössze egy alkotás kapott jó kritikákat, a Frászkarika.

A kvartett érdekessége, hogy egyik film sem eredeti, s a 2011-es év eddig szokás szerint a feldolgozások és folytatások éve volt: az év 7 legsikeresebb filmje folytatás, de a legjobb 20-ban is csak hat olyan alkotás van, aminek nem volt valamilyen formában előzménye (Rio, Rango, Super 8, A Föld inváziója - Csata: Los Angeles, Koszorúslányok, Rossz tanár).


A két feldolgozás, a Conan, a barbár (10 millió dollár bevétel Amerikában) és a Frászkarika (6,6 millió dollár bevétel Amerikában) bukásáról már írtunk az elmúlt napokban, de meg kell említenünk, hogy hasonló sors várt a Kémkölykök 4D: A világ minden ideje (Spy Kids: All the Time in the World) című Robert Rodriguez-filmre is, mely 11,6 millió dolláros hétvégét produkált csak, ami a 27 milliós költségvetéshez képest nem is olyan rossz, de az előző filmek 15-30 milliós nyitányához képest gyenge.


Az Egy nap (One Day) című Anne Hathaway-romantikus dráma sem nagyon érdekelte a közönséget. A David Nicholls népszerű regénye alapján, 15 millió dollárból készített adaptáció mindössze 5 millió dolláros hétvégi startot hozott, aminél a Focus sokkal többet remélt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • adampierson #1
    -A viszonylag sikeres nyár után mindez sokként is érhette a stúdiókat, bár tény, hogy a Kémkölykök 4, a Conan, a barbár, a Frászkarika és az Egy nap kvartett mindössze egy alkotás kapott jó kritikákat? az általunk is említett Frászkarika.-

    Hát ez aztán kurvára érthető egy mondat. XD