Szekeres Viktor

Csúcsra ért a rasszista film

A segítség 2009-ben jelent meg Amerikában könyv formájában és azóta Kathryn Stockett regénye több mint 100 hetet töltött a The New York Times bestseller listáján, ami mindenképp figyelemreméltó.

Miközben a pénteken bemutatott Conan, a barbár, a Frászkarika és a Kémkölykök 4 leszerepelt az amerikai mozikban, s A majmok bolygója: Lázadás is lecsúszott két hétnyi uralkodás után a második helyre, szép csendben új sikerfilm született. Az alig 25 millió dollárból Emma Stone főszereplésével készült A segítség (The Help) már előző héten is remekül teljesített, de akkor még a 25 milliós nyitóhétvégéjével alulmaradt az új Majmok bolygójával szemben.


De az igazi sikerre most lehet pezsgőt bontani, hiszen míg a jól fogadott scifi-előzmény 42%-os bevétel-csökkenést könyvelhetett el, addig a nálunk november első csütörtökén bemutatandó, a 60-as évek rasszizmustól túlfűtött időszakában játszódó A segítség mindössze 21%-nyit - így lett első a hétvégén 20,5 millió dollárral. (A film összbevétele ezzel Amerikában már 70 millió dollár fölött jár.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)