Szekeres Viktor

Végre egy jó feldolgozás és bukás az eredménye

Hiába kedvelték a kritikusok a Frászkarika feldolgozását, a közönségét nem igazán hozta lázba a film, hiszen Amerikában és a világpremier ellenére idehaza is megbukott.

Az idei év biztos, hogy nem a horrorfilm éveként fog bevonulni Hollywood történetébe, hiszen a műfaj meglepően kevés képviselője (Sikoly 4, Végső állomás 5, A rítus, Insidious) jutott el a mozikba, s a sikeres szereplés is elkerülte egy részüket. Bár még a Paranormal Activity 3 és pár ígéretes jelölt bemutatója hátra van, de a hétvégi Frászkarika-feldolgozás szereplése is jelzi, hogy nem érdemes kiugró teljesítményt várni tőlük.


Sokan álltak hozzá szkeptikusan a Frászkarika, azaz a Fright Night 3D-s feldolgozásához, de a kritikusok véleménye szerint is jól sikerült a film (nagyjából 72%-os tetszési indexről van szó), igaz a 3D-je teljesen felesleges volt, még a tipikus horroros kunsztokat sem hozták ki belőle. Nos, a közönség sem Amerikában, sem idehaza nem indult be a filmre - odakint hiába adták 3000-nél is több moziban a filmet, csak 7,7 millió dollár bevételt könyvelhetett el a Buena Vista stúdió az első hétvégén, ami mindössze a toplista 6. helyéig röpítette Craig Gillespie 30 millió dollárba kerülő filmjét.

A vámpíros, nemromantikus film meglehetősen agresszív reklámkampányát követően inkább a férfiak döntöttek a jegyvásárlás mellett (60%-os volt az arányuk), valamint a 25 éven felüliek (ugyancsak 60%-os arány).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mister #2
    Szerintem jó volt, és még a 3D is működik.
  • bonobo #1
    Nekem az egyik nagy kedvencem az eredeti, a sztori, a színészek, a szinkronhangok, minden nagyon jó benne. A második rész már sokkal gynegébb volt, de az is elment egynek. Viszont ennek a filmnek már a bemutatója sem tetszett. Biztos megnézem majd, de szerintem csalódni fogok. Nem a szereplők miatt, mert azokkal nagyrészt minden rendben lesz ahogy láttam a bemutatóból, hanem a sztori átdolgozása, szerintem az lesz a gyenge pont.