Szekeres Viktor

Csúnyán megbukott az új Conan, a barbár

Úgy tűnik, hogy hiába lett tavasszal igazán ismert Jason Momoa, az új Conan, a barbárt ő sem tudta megmenteni a csúfos bukástól. A 90 millióból készült remake alig 10 millióra volt jó három nap alatt.

Hiába játszott sok minden a Conan, a barbár (Conan The Barbarian) készítőinek kezére, a 90 millió dollárba kerülő kalandfilm nem lett siker, sőt, csúnyán megbukott. Tavaly még nagy kockázatnak tűnt a viszonylag ismeretlen Jason Momoát megtenni a remake főszereplőjének, azonban a színészt nemrég sokan megismerhették a Trónok harca című sorozatból - persze azokról van szó, akik nem a Baywatch: Hawaii-ban vagy a Csillagkapu: Atlantiszban találkoztak vele először.


Az új Conan Amerikában a hétvégén mindössze 10 millió dollárnyi bevételt szedett össze, ami a toplista negyedik helyére volt elegendő. Mindez egyébként azt is jelenti, hogy a gyártó stúdió örülhet, ha a film eléri a 30 milliós összbevételt. Az eredményt mindössze a jó nemzetközi fogadtatás kozmetikázhatja - nálunk szeptember elsejétől lesznek láthatóak a kimmériai 3D-s kalandjai. A 3D-s bevétel egyébként 61%-át tette ki az összbevételnek, ami a nyári nagy filmek arányszámaival összehasonlítva kifejezetten jó teljesítmény. Az már kevésbé az, hogy a film nézőinek 69%-a 25 éves vagy idősebb volt. (A közönség nagyjából 2/3-1/3 arányban oszlott meg férfiak és nők között.

Érdekesség, hogy az Arnold Schwarzenegger-féle 1982-es Conan is hasonló eredménnyel, 9,6 millió dollárral nyitott, azonban ez a mostaninál háromszor több nézőt is jelentett annak idején.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Betonparaszt #10
    Tegnap este megnéztem a filmet - Wimbledon, Odeon 21:20.
    Kevesen voltunk a nézőtéren, pedig alig pár napja jött ki a film.
    A zenét leszámítva nagyon jó volt az egész.
    Már az elejétől fogva pörögtek az események és nem éreztem úgy, hogy felesleges üresjáratok lennének amivel az időt próbálják elütni az alkotók.
    Sajnos azt kell feltételeznem, hogy a forgatókönyv író nem tett meg mindent azért, hogy jól vissza adja a Robert. E. Howard által megírt világot, amelyben Conan élt. De ez annyira nem nagy tragédia, mivel maga a történet nagyon jól fel volt építve - jobban, mint a Pathfinder.
    A karaktereket kimagaslóan jónak találtam, a csaták és egyéni küzdelmek is jól koreografáltak és kellően pörgősek.
    A Conant alakító színész pedig egyszerűen uralta az egész történetet - beleérve a gyermek Conant is. Ha kellett kibelezett bárkit és bármit - akár csak az Robert E. Howard által kreált figura.
    Nem volt zavaró osztrák akcentus..... durva, nyers és párducmozgású. Ez utóbbi az Arnold-féle verzióknál igen csak hiányzott. Csak is eredeti nyelven ajánlom a filmet - látva a magyar szinkronos bemutatót.
    Sajnálattal olvasom, hogy a film egyelőre bukásra van ítélve, mert megéri a mozijegyre költött pénzt.
    Persze csak az menjen el megnézni, aki nyitott a változásra, aki hajlandó letenni a "csak Arnold lehet jó Conan" szemellenzőt, aki szereti a durva és belezős filmeket.
    Felejtsd el a régi változatot - amíg az újat nézed - és nem ér csalódás!
    Nem mondom, hogy jobb, mint az Arnold nevével fémjelzett Conan a barbár, de azt bátran kijelenthetem, hogy sokkal jobb, mint a tévés változat - mondjuk, amilyen az volt, nem lehet nehéz túl szárnyalni.
    Nálam erős 9/10
  • kalapos01 #9
    Hogy jön ki neked a kevésbéből a rossz? Amúgy, ha egy filmmel nem tudják megszólítani a fiatalokat, pláne egy fanfilmmel, akkor az nem jó marketing.
  • Zombee #8
    "...kifejezetten jó teljesítmény. Az már kevésbé az, hogy a film nézőinek 69%-a 25 éves vagy idősebb volt."

    Kérdem én? Ez miért rossz teljesítmény, ha egy filmre nem a pihés pöcsűek kíváncsiak? Pláne, hogy a film nem is nekik való .
  • bonobo #7
    Egyetértek. A Pathfinder egy nagy nulla volt, egyszerűen unalmas volt, pedig vikingek, indiánok, harc, ebben azért lett volna lehetőség, de messze nem éltek vele, csak az unalom maradt. Plusz a Conan trailerben az egyetlen jó dolog a végén a cím a karddal, a többi gyenge.
  • barcames #6
    majd ha kint lesz hd-ban leszedem max arányt javítani.
  • Bhalage #5
    ez a Jason Momoka egy nulla az istencsaszar Swarcihoz kepest
  • Bulics #4
    A Path finder meg ez is, bár ezt még nem láttam, nem azért bukott mert régi korokról szól meg barbár, hanem mert egy nulla volt(mondom ezt én aki imádja az indiánokat), és valószínűleg ez is csak egy 3d kedvéért elkészített nulla.
  • Palinko #3
    hát nem tudom ha nem lesz úgy tele zenével ez jobb lesz :D
  • Wittgen #2
    Amerika egyáltalán nem vevő az ilyen kaliberű filmekre, pl úgy emlékszem, hogy a Pathfinder is megbukott, az is hasonlóan barbár film volt (függetlenül attól hogy vikingek voltak benne, én itt most a film brutalitására és a régi korokra gondolok).