Szekeres Viktor

Sorsvonalak: Itt a magyar steampunk scifi első előzetese

Több mint öt éven át készült a Sorsvonalak, vagy a Thelomeris című magyar scifi, mely úgy tűnik, hogy végre napvilágot láthat. A készítők az egyik kulcsszerepre Mark Hamillt is megszerezték.

Nemsokára végre bemutatásra kerülhet a Sorsvonalak című magyar steampunk-scifi, melyet a 2007-es forgatáskezdás óta Thelomeris-re kereszteltek át - legalábbis erre utal a publikussá tett előzetes. A filmet Hatvani Balázs írta és rendezte, a főbb szerepekben Dörner Györgyöt, Kerekes Józsefet, Viczián Ottót, Rudolf Péter, Szakácsi Sándort és Mark Hamillt láthatjuk majd - utóbbi egyébként az előzetes narrátora és a film plakátján kreatív tanácsadóként is szerepel.


A film sajtótájékoztatóján így írták le a történetet: "Thelomerisben, ebben az ismeretlen eredetű, titokzatos metropoliszban mindenki csakis azért dolgozik, hogy a hatalmas Óragyár folyamatosan működjön, és gyártsa az óraszerkezeteket. Senki nem tudja miért, mi célból készül ennyi óra, és hová is kerülnek azután, hogy elkészültek. Az emberek közösen élik meg a mindennapokat a napfénytől elzárt, sötét utcákon, ahol gigantikus épület-monstrumok tornyosulnak az ég felé. A szabad akarat már régen beleveszett a hideg sötétségbe, ami rátelepedett a városra.
A Gyár vezetője, egyben a város egyik leghatalmasabb embere úgy dönt, itt az ideje átírni Thelomeris egyhangú történetét, és befejezni a titokzatos, céltalan munkákat, amik csak elvonják az itt élők szabadon felhasználható energiájának utolsó szikráit is. Azonban a Gyár leállításakor sötét, nem evilági erők ébrednek fel évezredes álmukból, és már nem csak a város a tét, hanem maga a Sors és az Idő is."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #16
    Nem gagyi ez.
  • Sir Al #15
    Nagyot akarunk alkotni és megnagyobb gagyiságot csinálunk type film. Úgy 1-2 éve láttam a projekt weboldalát akkor ígéretesebbnek tűnt...
  • Talley #14
    Hol van ebben a steampunk?
  • Cef #13
    Elég gagyi hatása van, de kíváncsi leszek rá, van potenciál a történetben. Remélem azért lesz normális trailere is.
  • Alfa Of NS #12
    Nem kell abszolút egyediséget és csúcseffekteket várni. Bár nem ismerem a költségvetését, gondolom alacsony költségvetésű. Ha emészthető a történet és normálisan játszanak a színészek már rendben lesz a dolog.
  • COOLancs #10
    Konkrétan mikor fog elkészülni? Ráizzadnak még 5 évet?
  • galocza #9
    nekem is inkább dark city.
  • Mat666 #8
    Akár jó is lehet.
  • tmk #7
    A Kocka meg egy kockáról szólt
  • Axlkenobi #6
    Nekem Alex Proyas Dark City című kiváló filmje jutott eszembe az előzetes láttán. Nagyon hasonló hangulatot sugall.