Szekeres Viktor

Folytatódik az egyik legklasszikusabb scifi

Ridley Scott következő filmje a Prometheus című scifi lesz, melyet júniusban mutatnak be. De a rendező már annak premierje előtt nekikezdhet új scifije, a Szárnyas fejvadász folytatása forgatásának.

Ridley Scott következő filmje a Prometheus lesz, mely a Nyolcadik utas: a Halál előzményfilmjeként indult, de önálló alkotás lett belőle, mely azonban még így is kapcsolódni fog az Alien-filmekhez. Úgy tűnik, hogy a rendező legközelebb ismét egy korábbi filmjét fogja újragondolni, ezúttal a Szárnyas fejvadászt (Blade Runner) - tegnap már a szerződés aláírására is sor került. A rendező partnere az Alcon Entertainment produkciós cég lesz, melynek az új Szárnyas fejvadász lesz az első igazán kiemelt projektje A szív bajnokai óta.

Arról azonban egyelőre még a hivatalos sajtóközleményben sincs szó, hogy a film folytatás lesz-e vagy előzmény, mint ahogy Harrison Ford részvétele is kérdéses. A producerek mindössze annyit árultak el, hogy Ridley Scott egy új és izgalmas irányba fogja tovább vinni minden idők egyik legnagyszerűbb scifijét, mely 1982-ben készült. P.K. Dick regénye, az Álmodnak-e az androidok elektromos bárányokkal? alapján.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #3
    Az, hogy Ridley Scott esetleg elkúrja a Szárnyas fejvadász folytatását vagy akármilyét, az eredeti még nem lesz rosszabb.
  • bonobo #2
    Én meg még mindig nem értem ezt a ködösítést, hogy " lesznek benne utalások az alienekre" most meg ebben a cikkben is, hogy "kapcsolódni fog az alien filmekhez". Korábban már írtam, hogy írták, hogy "önálló alkotássá nőtte ki magát", mert megérkezett a projectbe íróként XY, na persze. Ez is mutatja, hogy Ridley Scottnak nem volt kidolgozott koncepció a tarsolyában egy alien előzmény filmre, ha lett volna akkor azt csinálná, ennyi. Évek óta hallani ezt azt, mikor kiderült, hogy lesz alien film, plusz az eddig eltelt időből szerintem mindenki azt hitte, hogy kész a sztori, egy frászt.

    De hogy a Szárnyas fejvadászhoz is hozzászóljak, szerintem Ridley Scott ezzel még egy alien filmnél is nagyobb fába vágta a fejszéjét. Alieneket azért láttunk szar filmben (Alien 4, Alien vs. predator 2), tehát már nem okoz sokkot ha nem lesz a film egy bolygó neve halál, de a Szárnyas fejvadász? Akár előzmény akár folytatás lesz a sztoriban, nem engedheti meg magának, hogy egy gyenge filmet csináljon, mert azért szerintem ő is beleszaladt már egy két szarba, és ha ezt elrontja, akkor az szerintem az első részre nézve is rossz lesz. Remélem a Szárnyas fejvadász nem áll be abba a sorba, hogy egy szuper első rész, és egy gyenge második rész, amit mindenki leszaroz. Szóval remélem vagy szuperfilmet csinál, vagy inkább hagyja a projektet. Persze előre senki sem tudja.
  • KGer #1
    az alien film forgatása alatt ne a szárnyas fejvadásszal foglalkozzon már, csinálja meg rendesen a Prometheus-t, vagy ennyire unalmas neki a film?