Szekeres Viktor

Az Amerika kapitány szerte a világon sikeres

Hiába gondolták sokan, hogy a címe miatt csak Amerikát fogja érdekelni Amerika kapitány, a közönség ismét rácáfolt az okoskodásokra. A siker immáron elkerülhetetlen.

Sokan úgy vélték az Amerika kapitány: Az első bosszúálló premierje előtt, hogy a film annak ellenére, hogy Amerikában biztos befutó lesz, világszerte nem számíthat túl nagy sikerre. Mindezen vélekedések nem az Amerikán kívül is egyre népszerűbb képregényes műfaj generálta, hanem az, hogy a film címe félreérthetetlenül utal arra, hogy egy patrióta megközelítésű szuperkatonás történetről van szó - nem is csoda, hogy Koreában és Ukrajnában a címadást inkább "Az első bosszúálló" alcímre akarták koncentrálni.

Egyelőre azonban a bevételi adatok közel sem ezt támasztják alá. Amerikában az Amerika kapitány egyelőre 157 millió dollár bevételnél tart, ez nagyjából a Thor szintjének felel meg, valószínűleg célfotó fog dönteni arról, hogy melyik film szerez hazai földön nagyobb bevételt. S a külföldi számok is meglehetősen biztatóak, hiszen annak ellenére tart már most 128 milliós bevételnél az Amerika kapitány, hogy több nagyobb nemzetközi piacon (Németország, Franciaország, Japán, Kína) még bemutatás előtt áll. (A Thor egyébként 267 millió dollár bevételt könyvelhetett el Amerikán kívül.)

Legjobban Latin-Amerikában és Délkelet-Ázsiában teljesít Joe Johnston filmje, Mexikóban 16, Brazíliában 14,5 millió dollárt szedett össze, Nagy-Britannia (11,1 millió) és Ausztrália (8,5 millió) sem akar lemaradnia a két vezető ország mögött. S bármennyire is meglepetés, de Magyarországon is jól teljesít az Amerika kapitány, hiszen az évad második legerősebb képregényes premierjét produkálta: nyitónapja ugyan erősebb volt, mint a Thoré, de végül "csak" 30 ezer néző látta a filmet a premiert, így alulmaradt a másik Marvel-hős 35 ezer nézős nyitányától. (Az X-Men: Az elsők 23, míg a Zöld Lámpás és a Zöld Darázs 16 ezer nézővel debütált idehaza.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • adampierson #2
    Én is láttam, de sajna nem jött be. Kicsit röhejesnek találtam. :S Azok a nácik... A polipos jel, vagy mi a tosz, az meg annyira béna... :D XD XD Remélem az Avengers már tetszeni fog. Végülis a Thor és Vasember filmek bejöttek, tehát remény van bőven, hogy Stark és Thor űbereli ezt a kriplit.
  • spike0007 #1
    Tegnap láttam, nagyon jó kis film lett! :)
    A végén az Avengers trailer meg üt!