Szekeres Viktor

Újabb scifi-sorozatot végeztek ki

A Syfy csatorna meglehetősen szokatlan módon visszavonta előző heti évadberendelését és úgy döntött, hogy mégsem folytatja az Eureka című scifi-sorozatot, inkább megszünteti azt.

Miután pár napja az amerikai scifi-csatorna, a Syfy úgy döntött, hogy egy csonka hatodik évadot is készít az Eureka című sorozathoz, kiderült, hogy ezen terv mégsem valósulhat meg. A Syfy ugyanis hivatalos közleményben jelentette be, hogy nem kér továbbiakban a humoros és tudományos scifiből, az 5. évaddal inkább befejezettnek nyilvánítja azt.

A 2006-ban indult sorozat fura módon idén még mindig csak a negyedik szezonját tapossa, s a hír azt is jelenti, hogy jövőre még képernyőre kerülhet egy 12 részes ötödik évad is, valamint egy animált ünnepi epizód, azonban ezen túl már folytathatják a szériát a készítők. A döntés azért is érte egyfajta sokként a rajongókat, mert az Eureka évek óta az egyik legnézettebb sorozata a csatornának, nem egy szériát az Eureka segítségével vezettek be, de úgy tűnik, hogy ennyi sem volt elég az üdvösséghez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #14
    tavaly meg év elején volt nagy vérengzés (kihalt a paradox, az outcasts, a flashforward, a survivors és mások), akkor még volt 20-25, most már csak nagyjából egy tucat van, talán 15.
  • Tyty #13
    Maradt még valahol BÁRMILYEN sci-fi sorozat a képernyőn??? :(
  • winnie #12
    "De miért tették, ha még mindig a legnézettebb volt? Nem értem."

    "Lehet, hogy tévedek, de nekem az tűnt logikusnak, hogy a teljesen elúszott forgatási rend (most megy a 4. évad, de már forgatják az 5.-et.) miatt úgy érezték, hogy a mostani forgatást toldják meg a múlt héten berendelt 6 részes 6. évadot (spórolás, nem tűnk soknak, stb), ami viszont azt jelentette volna, hogy 2011-ben leforgatják a 2013-as részeket (6 részes rövid évad idén még teljesíthető, 13 részes már nem), s egy esetleges 7. évadot vagy most rendelnek be, ami az 5-6. szezon adásba kerülése nélkül kockázatos lenne), vagy két év múlva, az S6 idején, ami viszont elvárná a színészektől, hogy 2011 és az esetleges 7. évad 2014-es(!) forgatáskezdése között ne szerződjenek le más tévésorozathoz, azaz 3 évig ne legyen fix munkájuk."

    ezért a syfy inkább most elkaszálta a sorozatot.
  • tatish #11
    Kár érte :/
  • donceleger #10
    Szerintem pedig nem helyes! Üde színfoltja volt a csütörtök estéimben. Bár még lesz egy évad, de utána már nem! Szégyennek semmiképpen sem nevezném, inkább egyedinek. Hiszen itt nem valami idegen faj akarta elpusztítani az emberiséget, mer azért valljuk be, a legtöbb sci-fi sorozatban voltak különféle lények, itt legalább tudományos oldalról közelítették meg a dolgot és természetfeletti eseményeket dolgoztak fel.
    Sajnálom! De miért tették, ha még mindig a legnézettebb volt? Nem értem.
  • endrev #9
    Nagyon helyes hogy megszüntették. A scifisorozatok egyik szégyene volt.
  • kalapos01 #8
    Csak-csak? Az Eureka eleve komikus sorozat, egy percig sem vette magát komolyan.
  • NEXUS6 #7
    A Zeuréka nálam is egy Spock-os szemöldökfelvonást tudott kiérdemelni, hogy hát ez meg mi a csöcsöm!? - vulkániból lefordítva.
  • wraithLord #6
    "A Syfy ugyanis hivatalos közleményben jelentette be, hogy nem kér továbbiakban a humoros és tudományos scifiből..." Ez mi???
    "humoros" - Még csak-csak, bár nehezen...
    "tudományos" - Miva'??? Sci-fi -> Science-fiction -> tudományos fikció/kitaláció/képzelgés. Ezek szerint hivatalosan is van tudománytalan tudományos fikció?

    ...És szinte csak azt tudnak csinálni. "Science"=0.000, ehhez jön minimális mennyiségű, és igencsak gyér minőségű "fiction" több tonna drámával és szappanopera elemekkel vegyítve. Kb. ebben merülnek ki manapság az úgynevezett "sci-fi" sorozatok és egyes filmek.
  • bladesoft #5
    Ne már
    ne már
    basz** m*g a jó *rv* an*jukat!