Szekeres Viktor

Mozifilm készül a 33 chilei bányászról

A tavalyi év egyik legnagyobb "médiaeseménye" a chilei bányászok tragédiája, majd föld alól történő kiszabadulása jelentette. Az eseményekről egy Oscar-díjra jelölt producer és forgatókönyvíró készít filmet.

Mike Medavoy, a Fekete hattyú és a Viharsziget producere fogja legyártani azt a valós eseményeken alapuló mozifilmet, mely a 2010-ben 69 napra a föld alatt ragadt chilei bányászok történetéről fog szólni. Az Oscar-díjra is jelölt filmes és a 33-ak képviselője mindezt ma jelentette be, s még az is kiderült a sajtótájékoztatón, hogy a forgatókönyvet nem más fogja írni, mint az ugyancsak Oscarra jelölt José Rivera, aki nem is olyan régen a Che Guevara: A motoros naplójával szerzett magának hírnevet, igaz tavalyi filmje, a Levelek Júliának már közel sem szólt akkorát.

A készítők elmondták, hogy filmjük lesz az egyetlen hivatalosan engedélyezett produkció, s a történet olyan részleteket is tartalmazni fog, melyeket a sajtóban nem jelentettek meg. A tervek szerint a forgatás 2012-ben kezdődhet el, s a munkálatokkal párhuzamosan a Pulitzer-díjas Héctor Tobar elkezdi írni a bányászok történetének hivatalos könyv verzióját, melynek része lesz az egyik bányász, Victor Segovia föld alatt írt naplója, melynek részleteit eddig nem osztották meg a médiával.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!