Szekeres Viktor

Sok karaktertől elbúcsúzhatunk a Game of Thrones 2. szezonjában

Az HBO idei első nagyobb sikere a Trónok harca című fantasy-sorozat volt. A 2. évad forgatásának kezdése előtt azonban kiderült, hogy sok, az eredeti történetben helyet kapó karakter nem lesz benne a tévés verzióban.

Július végén kezdődik el a Trónok harca (Game of Thrones) című HBO-s fantasy-sorozat forgatása, jelenleg a széria két készítője, David Benioff és D.B. Weiss gőzerővel írja a George R.R. Martin regénysorozatának második kötete alapján készülő szezont. Ez azonban nem könnyű feladat, hiszen A Királyok csatája hatalmas ívű regény rengeteg szereplővel és rengeteg eseménnyel, így miképp az 1. évadban, úgy a folytatásban is sok mellékszálat ki kell hagynia az íróknak a sorozatból.

Azonban míg az 1. évadban valóban nem sok vita lehetett arról, hogy mi kerül leforgatásra, s mi marad le a tévéképernyőről, addig a folytatásban már sokkal nehezebb lesz kihagyni egyes, fontos szerepet játszó karaktereket. A folytatásban ugyanis sokkal többen lépnek színre, mint akik meghaltak az első 10 rész során, ezért az írók két szempontot tartanak szem előtt: a viszonylag magas költségvetés szabta korlátokat, valamint, hogy 540 percük van elmesélni az epikus sztorit.

Benioffék ezért úgy döntöttek, hogy több új karaktert inkább be sem mutatnak a sorozat második szezonjában, mert nem éreznék ildomosnak azt, hogy valaki csak egy 30 másodperces cameo erejéig jelenjen meg. Amellett, hogy az írók nem akarják kockáztatni, hogy a nézők elvesszenek a karakterek tengerében, azt nem zárják ki, hogy egyes kimaradó, A királyok csatája-béli figurák későbbi évadokban fel fognak tűnni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • god25 #2
    +1
  • slemo #1
    Ez megint egy félrevezető cím! Mert nem arról van szó, hogy a régiek közül nem lesz benne az akinek benne kell lenni hanem, hogy az újak közül nem mindenki lesz benne. Ez esetben nem búcsúzunk tőlük mivel meg se ismertük Őket. (nem kell keverni a könyvet a sorozattal)