Szekeres Viktor

A Transformers 3 leigázta az egész világot

A Transformers harmadik része nem csak Amerikában csődítette az embereket a moziba, hanem az egész világon, s már most látszik, hogy nemzetközileg jobb eredményeket fog elérni a film, mint a második epizód.

Miközben a Paramount Pictures azon búslakodik, hogy Transformers 3-mal Amerikában nem sikerült a második rész remek anyagi teljesítményét überelni, nemzetközileg 57%-kal A bukottak bosszúja előtt jár a robotos trilógia legújabb epizódja. A Transformers 3 Amerikán kívül ugyanis vasárnapig 219,8 millió dollár bevétel hozott, ami minden idők negyedik legjobb startjának számít ilyen viszonylatban, idén például csak a Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken pipálta le ezt a kezdést 260 milliós bevételével. (Egyébként még a Harry Potter hetedik és a Pókember harmadik része szerepelt jobban.)

Michael Bay filmje a legjobb kezdést Dél-Koreában produkálta, ahol 30 millió dolláros bevétellel új hétvégi rekordot döntött a scifi, de ugyancsak minden idők legjobb kezdését produkálta a film Hong Kongban, a Fülöp-szigeteken, Thaiföldön, Malaysiában, Szingapúrban, Az Egyesült Arab Emirátusokban, Peruban és Panamában. Korea mellett a legnagyobb nemzetközi piac Oroszországban volt, ahol 22,1 millió dollárra debütáltak a robotok, ezzel az Avatar és a Shrek 4 19-20 milliós startjánál jobb eredményt produkáltak, azonban a Karib-tenger kalózainak negyedik részének 26,7 milliós első hétvégi teljesítményét nem sikerült túlszárnyalni.

Akárcsak Magyarországon, nemzetközileg is jóval magasabb volt a 3D-s bevételek részaránya, mint Amerikában. Miközben az amerikaiak egyre kevésbé esnek a 3D bűvöletében, addig a világ többi részén a bevétel 70%-a képződött a térhatású vetítések során.

Ezen eredmények alapján kijelenthető, hogy míg Amerikában kevés az esélye a harmadik résznek, hogy túlszárnyalja a második teljesítményét, világviszonylatban könnyedén többet fog teljesíteni a film az előd 434,2 millió dollárjánál. S akárcsak az Amerikában ugyancsak kisebbfajta csalódást keltő Karib-tenger kalózai 4 esetében, világviszonylatban a Transformers 3 is elérheti az 1 milliárdos álomhatárt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lejti3 #33
    FefeeX: a zene nem a Linkin Park szerzeménye, csak a főcímdal.
  • morden #32
    Tegmap sikerült megnézni a filmet IMAXban, a kisebb bakiktól eltekinte ( eladták a foglalt jegyeinket, majd a már éppen kiválasztott jegyeinket ismét eladták, azért 3. alkalommal csak sikerült megvenni) teljesen jó volt a film, 2,5 óra kikapcsolódás és látvány orgia, ha mélymondanivalós filmet akarok nézni azt otthon megnézem.

    Amúgy nem túl jó hely az IMAX eddig kb 5 alkalommal voltam és mind az 5 alkalommal rugdosták a székem, pedig elég nagy hely van a lábaknak. Meg az első 10 perc élvezthetetlen mert az emberek hangosan üvöltöznek meg nyújtogatják a kezüket, hogy úhha :D
  • zoltannemeth #31
    Szerintem bárki is próbálkozna a filmmel, bármilyen történettel, ugyan ez lenne a végeredmény. Csak nem értem, ha ennyire rossz a film, hogy a csodába van már ennyi bevétel belőle. Jelzem, én még nem láttam a filmet, de negatív olvasói kritikát már olvastam. Ami azért nem veszi el a kedvem attól, hogy megnézzem valamikor.
  • Yutani #30
    Most néztem meg a filmet. Látványos, de mintha a 2. rész, amit mindenki fikáz, nekem jobban tetszett volna. Az Álcák tevékenységének a lényegét pont most sütötték el egy sci-fi sorozatban (ami csak 1 évadot ért meg), így az sem ütött (nálam) akkorát.

    Nézzétek meg, ha szeretitek a Transformers-t, nem rossz film, de nem is kiemelkedő.
  • morden #29
    Nu nemsokára irány az imax, hogy tudjak a filmről saját véleményt is mondani, ne csak másét szajkózzam :D
  • FefeeX #28
    Inkább nem kommentelem, hogy milyen értelmi színvonalról tettél Te tanulságot, és utána kiket próbálsz lehülyézni...
  • Okisz #27
    ott a pont! (Y)
  • morden #26
    Cska te vagy olyan aki szarik az egészre de azért az ezzel foglalkozó fórumba veszi a fáradságot hogy ezt leírja :D
  • Rotyoka #25
    Csak én vagyok a földön aki erre az egész trilógiára szarik rá?
  • joola #24
    Csak Optimus nehogy átálljon a terr.....