Szekeres Viktor

A hazai Transformers-hisztéria bizonyítékai

Itthon cseppet sem meglepő módon az első helyen debütált a Transformers 3, ha a hétvégi mozis nézőszámokat, illetve bevételeket nézzük. Ezzel a film biztosan benne lesz az év legsikeresebb premierjei között.

Nem történt meglepetés, a Másnaposok 2 és a Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken után, újabb film lett egyszerre siker Amerikában és Magyarországon - no meg persze a világ legtöbb országában. A Transformers 3-at itthon kedden mutatta be a UIP-Duna Film, s a nyitónapi eredményekkel kapcsolatban már meg is írtuk pár napja, hogy húszezer fanatikus rögtön az első napon ott volt a mozitermekben, hogy túlnyomó részt 3D-ben láthassa, hogy mit is hozott össze ezúttal Michael Bay.


A filmet az ország 54 mozijában kezdték el vetíteni, s az előzetes kedd-szerdai előadásokat követően csütörtöktől vasárnapig még 90 788-an váltottak rá jegyet, ami 134,2 millió forint bevételt jelentett a moziknak és a forgalmazónak. Itthon, ahogy az várható volt, sokkal többen nézik meg a filmet 3D-ben, s fizetnek ezzel többet a jegyért, mint Amerikában, ahol még a nagy 3D kampány ellenére is csak 60%-os részt képviselt a 3D a film hétvégi összbevételében. Míg például a toplista második helyén lévő, 2D-s Mr. Popper pingvinjeire átlagosan 1143 forintért keltek el a jegyek, addig a Transformers 3-ért a magyar nézők átlagban 1478 forintot adtak ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #9
    Mert ekkora barom. És azt hiszi, hogy mindenki ekkora barom. Az most mellékes is, hogy hülyeséget ír. Vagy, hogy feltételezi, hogy máshol nincs hír a Transformers nézettségétől. Mert senkit nem érdekel.
  • kandeláber #8
    Nem értem, hogy akkor miért olvasod ezeket a híreket? Mazochizmus? :D
  • Ender Wiggin #7
    Melyik albumra gondolsz? A nyomi szoftrock betétdalos albumra, vagy Steve Jablonsky filmzenéjére?
  • birdo #6
    Minden " hisztéria nélkül néztem meg, és jó volt.... a zenéje, nos nagyon jó az az album akárcsak a többi)))
  • BoneDragon #5
    Kedves Viktor!
    Utálom a cikkeidet. Minden cikkbe csak nézettségi vagy bevétel adatot írsz mindig, semmi mást. Azt meg az emberek 99%-a leszarja, ahogy én is. Az a kedvencem ha 500 féle adatot sorolsz egymás után, ami miattad már vibrál a szemem.
  • HM #4
    A brutálisan durva hazai Transformers-hisztéria bizonyítékai
  • morden #3
    Azért más a magyar meg az usa bukta, nálunk amagyar film bukta 1000 néző alatt értendő, az usában meg 500 milliós bevétel alatt ( persze SG filmes részleg újságírói szerint :D )
  • Ender Wiggin #2
    Mekkora bukta volt a T3! 30 millát vert az eddig függelenségnapi hétvége rekorderére. 6 nap után 400 milliónál jár. hajra, csak így tovább a jóslatokkal! :-))))
  • morden #1
    Szerintem simán meglesz nálunk minimum 1 de lehet 2 millió dollár bevétel is bár érdekes, hogy IMAXba nem lehet jegyet foglalni csak holnap estig