Szekeres Viktor

A Transformers 3 nem ér fel a második részhez

Úgy tűnik, hogy a Transformers 3 marketingjének nem sikerült mindenkiben semlegesíteni a második évados rossz szájízt. A távolmaradó nézőknek köszönhetően a harmadik rész egyelőre a második alatt teljesít.

Úgy tűnik, hogy egy időre a pocsék második rész és a nyitónapi teljesítmény megpecsételi a Transformers 3 sorsát, mely egyelőre esélytelenül üldözi a második részt bevétel szempontjából. Michael Bay filmje természetesen a legnézettebb lett premierjének hétvégéjén, péntektől vasárnapig 97,5 millió dolláros bevételt abszolválhatott Amerikában, márpedig ez idei rekord (a Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken előtt) és függetlenség napi hétvégi rekord (a Pókember 2 előtt).

Rekord ide vagy oda, ettől még a Transformers 3 öt napos, 156,6 milliós nyitánya még mindig messze alatta marad a második rész 200 millió dolláros öt napos teljesítményének. Sőt, ha a nézőszámokat vesszük alapul, akkor bizony még a 133,3 millió dolláros öt napot produkáló első Transformers-filmet is többen látták, mint a mostani epizódot.

A stúdiót persze nem a nézőszám, hanem a bevétel izgatja. A rekordszámú, 2789 3D-s vetítési technikával ellátott moziban bemutatott scifi bevételeinek 60%-a köszönhető a térhatású vetítéseknek - ez nagyjából a Thor eredményeivel egyenértékű. Ez azt jelenti, hogy bár a film jobban teljesített a mostanában bemutatott, csak 40%-os arányt produkáló alkotásoknál (Verdák 2, Zöld Lámpás, Kung Fu Panda 2, Karib-tenger kalózai 4), azonban nem érte el olyan idei produkciók szintjét, mint a Zöld Darázs (69%), Sanctum (84%), Justin Bieber: Never Say Never (84%), Féktelen harag (96%), Anyát a Marsra! (66%) és Pirosszka 2 (77%).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #17
    "Ja és szerintem tök mindegy,hogy hol termeli a dohányt a film,mert a dollár az máshol is dollár meg az euro is euro."

    nem túl mindegy. az amerikai bevétel egy részét a filmet gyártó stúdió kapja - abból származik az esetleges profit. a magyar (német, japán) bevételt viszont az adott ország forgalmazója nem fogja átutalni a filmet legyártó stúdiónak, abból közvetlenül nem fog pénzt látni, legalábbis bevételarányosan nem.
  • tibisan #16
    euróval számoltad azt a 900 millát ki ?
  • kerge30 #15
    Ja és szerintem tök mindegy,hogy hol termeli a dohányt a film,mert a dollár az máshol is dollár meg az euro is euro.A lényeg,hogy a gyártási plusz marketing költség duplája meglegyen és utána már jön a nettó cash!A TF3-nak szerintem meglesz úgy 900 millió!
  • kerge30 #14
    Nem tudom mi alapján állítjátok,hogy nem fog annyit hozni,mint a második rész.Bőven felette fog hozni!Talán Amerikában nem,de a nemzetközi bevétele kb. annyi lesz,mint az előzőnek összesen vagy legalábbis azt meg fogja közelíteni.Csakis a Potter film miatt lesz bevétel növekedés lassulás.Figyeljétek csak meg!
  • tibisan #13
    annyit hoz , hogy bay elmennyen egy világkörülit nya(ra)lni , az reméljük 10 év múlva ,ahogy james cameron szokta, újra kezdi.. nem high-tech-el, nem 3d-vel..addig csak ír egy jó forgatókönyvet, meg ráér hozzá i,robot will, vagy batman bale.
  • Kobra1992 #12
    Ennyi erővel a Karib-Tenger kalózai 4 is bukta nem :?: Mert jó néhány filmet a nemzetközi bevételek mentenek meg.
    Amerikai nézők meg egy sügérek a jó filmekre nem mennek de a rosszakra igen erről ennyit . Az Avatart is a nemzetközi bevételek juttatták csúcsra
  • WoodrowWilson #11
    Az egy dolog, hogy milyen kritikákat kapott, ez a cikk most a bevételekről szól.
  • JethroHUN #10
    Nem ér fel a 2. részhez? Jobb kritikákat kapott mint a kettő... = a 2. résznél jobb lett, az egy dolog h bevételben hol van.
  • zetortraktor #9
    Kábé. Ráadásul csak Amerikában kell annyit termelnie, amennyit nyilván soha nem fog, ezért is értelmetlen gyártási költséggel dobálózni, olyat csak egy amatőr tesz, mert véletlenül meglát egy számot.

    A TR3 szereplése tök röviden összefoglalható: hoz egy rakás pénzt, de nem annyit, mint az előző rész.

    Tudja fene, hogy többre számítottak vagy sem, ráadásul a bevételek olyanok, mint a nézettségi adatok, az esetek 90%-ban sikerként és bukásként is el lehet könyvelni a számok alapján valamit. Csak vannak, akik nem képesek önállóan gondolkodni, és csak valamit szajkóznak.
  • IMYke2.0.0.0 #8
    Hát a film benne van 200+ millió (gyártás) + ~100 millió marketing...

    Nos, a filmnek, 600+ -t kell termelnie ahhoz, hogy a gyártó cég, producerek stb. igazán sikeresnek, (befektetésre) folytatásra alkalmasnak véljék.