Szekeres Viktor

Két szupersztár hatalmas bukása

Úgy tűnik, hogy lehet jó egy film, ha idősebb színészek szerepelnek benne, akkor a tinédzsereket nem fogja érdekelni. Tom Hanks és Julia Roberts új filmjére is szinte csak a 35 éven felüliek mentek el.

Amerikában és Magyarországon egyszerre mutatták be a mozik Tom Hanks és Julia Roberts legújabb közös filmjét, a Larry Crowne-t, melyet ráadásul Hanks is rendezett. A film még a viszonylag alacsony elvárásokat sem volt képes teljesíteni, a hétvégén mindössze 13 millió dollárt gyűjtött össze az amerikai mozikban. Ez pedig csak az amerikai hétvégi mozis toplista negyedik helyére volt elegendő.


Ismét bebizonyosodott, hogy csak nevekkel nem lehet eladni egy filmet - vagy egyszerűen arról van szó, hogy az annak idején szinte mindig 20 millió dollárt is meghaladó filmkezdéseket produkáló színészek már leszálló ágba kerültek? Mindenesetre úgy tűnik, hogy a fiatalok már nem kíváncsiak rájuk, hiszen amellett, hogy a közönség 64%-át nők alkották, az is kiderült az amerikai mozik exit pollos felméréséből, hogy nézők 81%-a 35 éves vagy idősebb volt, tiniket csak elvétve találtak a vetítéseken.

Bár a két sztár erre nyitányra semmiképp sem lesz büszke, a gyártó cégek azért nem fognak a falnak menni, hiszen a filmet 30 millió dollárból sikerült kihozni, amellett, hogy a marketingjére is 30 milliót költöttek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sanyicks #1
    Miért mit gondoltak kiket fog még érdekelni a 8223232131232135888342. vicces romantikus film? Tök mindegy kik szerepelnek benne, unalmas. Tom Hanksnek számkivetett, ryan közlegény megmentése, halálsoron, apollo 13 és hasonló komolyabb filmekben a helye.