Szekeres Viktor

Tényleg a Verdák 2 az eddigi legrosszabb Pixar-film

A Verdák 2 kritikusainak igaza volt, a közönség sem reagált túlságosan jól a Pixar legújabb filmjére, s a premier második hétvégéjén távolmaradásával tüntetett, így jókora bevételcsökkenést könyvelhettünk el.

Úgy tűnik, hogy ezúttal nem tévedtek a kritikusok, hiszen a közönségreakciók sem túl pozitívak a legújabb Pixar-filmmel, a Verdák 2-vel kapcsolatban. A jól bemutatkozó animációs film második hétvégéjére Pixar-filmtől szokatlan, 62%-os bevételcsökkenést produkált, így csak 25,1 millió dollár bevételt hozott az első becslések szerint. Ez pedig azt jelenti, hogy a 200 millió dollárba kerülő film egyelőre 116 milliónál jár, máris az eredeti Verdák 2006-os teljesítménye alatt.

Ha pedig azt nézzük, hogy a 3D-s jegyárak miatt a film nézettsége jóval alacsonyabb, mint az első részé, akkor még szomorúbb a helyzet. Egyébként a 3D-s jegyek eddig sem túl magas, 40%-os aránya a második hétvégére visszaesett 35%-ra. Persze a Disney valószínűleg nem lesz nagyon elkámpicsorodva a bevételek láttán, hiszen a filmet egyébként is csak a kapcsolódó termékeket megtámogató reklámspotnak szánták. Az előzetes becslések szerint a Verdák 2-es játékokból és ajándéktárgyakból 10 milliárd dollár bevétel fog befolyni, amivel még olyan, már jó ideje piacon lévő filmek sem tudják felvenni a versenyt, mint a Star Wars.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • skiryo #4
    a toy story volt az első 'nagy'
  • Ender Wiggin #3
    PikSZAR. És elég igénytelen, hogy az ártatlan, némi morális töltéssel bíró elsőrészt eévitték ebbe a popcorn zabáló irányba.
  • Zoliz #2
    A bogarT élete jó volt me az voót az első pixszar
  • Etinger #1
    Egy teljesen felesleges film. A Pixarnak merem ezt a szót használni, mert ők eddig nem mentek el ebbe az irányba. Még meg is értenél, ha teszem azt egy Wall-E, vagy Szörny RT folytatásáról lenne szó (utóbbi majd jön is ugye), de a Verdák az tipikusan felejthető darab, akárcsak az Egy bogár élete. Ez a kettő Pixar film szerintem átlagos. Azért persze ezek sem rosszak. Olyat a Pixar nem tud :D