Szekeres Viktor

Az év egyik leginkább várt filmje senkit nem érdekelt

Már a Hanna - Gyilkos természet előzeteseiből kitűnt, hogy nem mindennapi filmmel lesz dolgunk, azonban az európai stílusú alkotás érdekes módon inkább Amerikában volt sikeres, a világ többi részén kevésbé - nálunk sem hozott sokakat izgalomba.

Úgy tűnik, hogy a 2007-ben a nagyszerű Vágy és vezekléssel az ismert rendezők közé berobbanó Joe Wright új filmje szolid amerikai szereplést követően nemzetközi viszonylatban nem arat túl nagy közönségsikert. Amerikában a 30 millió dollárba kerülő Hanna - Gyilkos természet 40 millió dolláros bevételre tett szert mozis pályafutása alatt - azonban a világ többi országában még mindig csak 15 millió környékén jár.


Pedig, ha van film, amire rámondhatjuk, hogy nagyon nem amerikai, akkor az a Hanna - Gyilkos természet, ráadásul az is az amerikai dominancia ellen szól, hogy az angol Joe Wright filmjét Európában és Afrikában forgatták, egy ír nevű és két ausztrál főszerepével, zömében angol színészekkel. Itthon azonban hiába nézhettük meg 21 moziban a fiatal bérgyilkoslányról szóló thrillert, az 4 nap alatt átlagosan 300 embert vonzott egy-egy multiplexben, így csütörtöktől vasárnapig 6 631-en látták, ami a hétvégi toplista hatodik helyére volt csak elegendő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bmw #6
    Engem azert nem erdekel mert baromsag az egesz....
  • winnie #5
    "Szerintem csak azért nem érdekel senkit, mert idehaza vagy 3-4 hónap csúszással érkezett meg a film. "

    tök logikus. az ilyen típusú filmek simán érdekelték volna a magyar közönséget. ne legyünk már hülyék.

    "Ma már ami nem világpremier az itthon nem hiszem, hogy nagyon labdába tud rúgni."

    ezt meg pláne nem értem. ha a letöltéssel jössz, akkor mindig is a világpremier a legletöltöttebb. nem véletlen, hogy bőven van film, ami jól szerepel annak ellenére, hogy nem világpremier. és, ami világpremierként erős, az nem feltétlen azért, mert világpremier, hanem mert nagyon hype-os film, és azért világpremier.
  • TripTucker #4
    Szerintem csak azért nem érdekel senkit, mert idehaza vagy 3-4 hónap csúszással érkezett meg a film. Aki akarta megnézte netről és nem várt hónapokat, pláne hogy már DVD minőségű változat is van több mint 1 hónapja, a mozi meg még csak egy szinkronnal sem ad többet. A nagy vászon meg nem jelent semmit, mert ugyan jó film volt, de nem egy látványorgia, amit moziban is újra kell nézni.
    Ma már ami nem világpremier az itthon nem hiszem, hogy nagyon labdába tud rúgni.

    A filmről annyit, hogy teljesen korrekt kis mozi, érdemes legalább egyszer megnézni.
  • kukacS3K #3
    Amúgy miért kell leszögezni hogy ez nem amerikai? Mi abban a nem amerikai hogy egy kislány bérgyilkost nézhetünk ahogy irtja az ellent miközben az egész amerikai akciófilmpiac mostanában ezekre a szarokra megy rá lásd sucker punch vagy kick/ass. Viszont nem nagyon látok ilyen európai filmeket.
  • zetortraktor #2
    "lehet az embereknek már elege van az erőszakos gyilkolászós filmekből."

    Íme az emlegetett valóvilágos, agymosott, semmire sem jó generáció gyermeke. Szerintem így kora reggel már oda is adhatjuk ennek a mondatnak a nap baromsága díjat.
  • sad1976 #1
    Monarch programozás.gratulálok a készítőknek.
    "Már a Hanna - Gyilkos természet előzeteseiből kitűnt, hogy nem mindennapi filmmel lesz dolgunk"lehet az embereknek már elege van az erőszakos gyilkolászós filmekből. arról nem beszélve hogy lassan felnőtt 1 valóvilágos agymosott semmire sem jó generáció....