Szekeres Viktor

Megvan az év eddigi legsikeresebb scifije

A Super 8 nem kegyelmezett, hiszen sorba lepipálta a tavasszal bemutatott scifiket bevételben - már, ami az amerikai adatokat illeti. Már csak az a kérdés, hogy a világ többi része mennyire fogadja be a filmet.

Az idei scifik jó része eddig egy kivétellel korrekt szereplést produkáltak anyagi tekintetben, hiszen mind a Forráskód, mind A negyedik, mind a Sorsügynökség 55-60 millió dollár körüli bevételt termelt Amerikában - bár ezen filmek közül A negyedik képes volt nemzetközi teljesítménye alapján egy cseppet kiemelkedni. Az idei scifi-korona azonban eddig a A Föld inváziója - Csata: Los Angeles című inváziós filmé volt, mely Amerikában 83,5 milliós teljesítményt produkált.

Jonathan Liebesman filmjének uralkodása azonban csak eddig tartott, hiszen a Super 8 a hétvégén már eljutott 95 millió dollárig, s ehhez alig két és fél hétre volt szüksége J.J. Abrams filmjének. A teljesítmény pedig még értékesebbé válik akkor, ha megemlítjük, hogy a Csata Los Angeles első hétvégéjén épp úgy 35,5 millió dollár bevételre tett szert, mint a Super 8 - utóbbi azonban 15 nap alatt lepipálta előbbi két hónapnyi munkával produkált teljesítményét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #10
    Film: Super 8 - ász. Ébredj velünk - a közepesnél jobb. Star Trek - korrekt és megmentette vele a franchise-t

    Sorozat: Undercovers - tré

    Köszönjük, ha lehet választani, akkor inkább a filmek. Nem megy már neki a sorozatozás.
  • Ender Wiggin #9
    Abrams maradjon inkább a tv-sorozatoknál. Számomra a legutóbbi kísérletei felejthetetlenül rosszak voltak. Bár el tudnám felejteni őket.
  • Laza #8
    "Mikor a tankok osszevissza lonek nekem az a sanda gyanum h a lény iranyitotta oket."

    Azt a terepjárót is, ami ellenkező irányba ment és lőtt, mint tankok? :)
  • Laza #7
    "Szerintem pedig jó film. Igen, gyerekek vannak középpontban, de ez már a tartalomban is szerepel, aki ezen meglepődik az egy droid."

    Az ezen való meglepődés (ami nem volt meglepődés, csak számodra) nem hiszem hogy droidság ahhoz képest, hogy személyeskedsz. Na az már kimeríti azt az ismérvet.

    Szerintem (élve a magánvélemény intézményével) jellegtelen volt az egész film.
  • paj01 #6
    Ez kb egy modern ET. Szerintem nem rossz film, bár tény h vannak benne tulzasok.
    Mikor a tankok osszevissza lonek nekem az a sanda gyanum h a lény iranyitotta oket.
    Ha nem 10 évesek lettek volna a foszerepben lehet jobb lett volna... kicsit hihetetlen h egy altalanos iskolas profin leapol egy nyilt torest meg mennek szornyvadaszatra egy elhagyatott barlangba... Idosebb foszereplok kellenek meg egy masik befejezes... Nekem nem jott be h a film elejen a szorny teszi a dolgat, belez ahogy kell aztan meg megszelidul es meg meg is siratjak a vegen:D Siman lehetett volna egy alien tipusu filmet csinálni ebbol, jobban tetszett volna.
  • opeca #5
    Szerintem pedig jó film. Igen, gyerekek vannak középpontban, de ez már a tartalomban is szerepel, aki ezen meglepődik az egy droid.

    Túl sokat persze nem kell várni a filmtől, de a jelenlegi hálivúdos vergődések között ezt én még egy egészen jó kis műnek találom. 10-ből 7 simán megvan.
  • Laza #4
    Én láttam moziban ... szerintem borzalmasan gyorsan felejthető.
    Ez egy gyerekfilm, nem is igazán foglalkozik mással, csak a gyerekekkel.
    De még gyerekfilmnek is gyenge, erőltetett, és óriási túlzásokba esik.
    A szinkron meg ... a daginak olyan cingár hangja van, hogy elmegy a kedved az első 5 percben :)

    SPOILER veszély!
    *********************************
    Ráadásul olyan mértékű túlzásokkal van tele, hogy égnek állt a hajam. Pl a vonatbaleset ... nekimegy egy autó a vonatnak, és tíz percig röpködnek, robbannak a vagonok. Na persze, a kölkök karcolás nélkül rohangálnak a repkedő kocsik között, csak koszos lesz az arcuk ... mondjuk hogy mitől, az jó kérdés.

    Mikor a városban megy a 'csata', azaz tankokkal meg minden szarral lövik 'elvileg' a lényt ... hát azon beszartam. Az OK, hogy a lény miatt eltérülnek a lövedékek ... na de aki csak lőtt, mind másfelé, nem is egy irányba mentek. Mintha egy kolónia lény ellen harcoltak volna.

    A vége jelenet meg ... semmi epikusat nem éreztem benne, bár annak szánták ...
  • KillerBlue #3
    Most már csak arra vagyok kíváncsi, hogy tényleg ennyire jó-e a film vagy csak sok az egykori E.T. rajongó.
  • usi12c #2
    "Megvan az év EDDIGI legsikeresebb scifije." Így akár űberelhetik is azt és nincs leszarva.
  • RoyalPredator #1
    Majd februárban énis bejelentem, hogy mevan az év legnagyobb hópelyhe.
    Én is le fogom szarni, hogy ezután még 10x überelik majd az eredményt...