Szekeres Viktor

Újabb bizonyíték a 3D-bõl való kiábrándulásra

A negatív kritikák ellenére a Verdák 2 startja remek volt Amerikában, azonban a 3D-t erőltető stúdiófők egyre jobban aggódhatnak a térhatású előadások bevételeinek visszaesése miatt.

A Verdák 2 amerikai premierje két dolgot bizonyított be. Egyrészt azt, hogy a Pixar brand elismertsége töretlen, és a cég leggyengébb kritikákat kapó filmjei s képes sikeresen bemutatkozni. Amerikában a hétvégén szinte minden a Verdák 2-ről szólt a mozikban, s az animációs folytatás a Pixar 12. első helyes bemutatkozását hozta zsinórban, 68 millió dolláros bevételével. Ez az összeg egyébként 4115 mozi 7700 vásznán termelődött, s ezzel minden idők 5. legjobb Pixar-startját tudhatja magáénak a film.


A másik dolog, ami bebizonyosodott a Verdák 2 startja alapján, hogy a körbeírható kunsztokat nem igazán kínáló 3D-ben is adott filmek 3D-s jegyár-részesedése erősen csökken. Míg a víz alatt látványvilágot kínáló Sanctum vagy az elborult, 3D-s trükkökkel telezsúfolt és általuk folyton kikacsintgató Féktelen haragot szinte mindenki 3D-ben nézte meg, addig a Verdák 2 esetében csak 40%-os volt a váltott, magasabb helyárú jegyek aránya. Ez pedig az elmúlt hetek 45-50%-os aránnyal bíró filmjeihez képest (Kung Fu Panda 2, Karib-tenger kalózai 4, Zöld Lámpás) is csalódás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #5
    "Ugyanezt akartam írni."

    Uhh, ez fájt. Ugyanezt a hülyeséget? De akkor miért reklámozod? Ha pedig arról sincs fogalmad, hogy mi lesz a TR3 esetében, akkor gondolkodj egy kicsit. A következtetés biztos, hogy nem az íróé lesz, hiszen az efféle híreknek általában van külföldi forrásuk, másrészt a TR3 esetében ugyanúgy nyomják a 3D-t, mint az ebben a hírben is említett Sanctumnál meg a másiknál, vagyis jóval nagyobb lesz a részesedés. De ettől még azt lehet látni, hogy amelyik filmnél nem nyomják a kamu dumát, hogy "húú, ez 3D", ott a nézők kevesebben 3D-znek.
  • kalapos01 #4
    "a gyerekek nem élvezik annyira, fájhat a fejük, szemük, émelyeghetnek, ezért a szülők inkább 2D-re viszik őket."

    Ez tökéletesen baromság, mert ennél még a Kung Fu Panda 2 is magasabb volt, a Toy Story 3-ról és a tavalyiakról nem is beszélve. Rajzold fel egymás mellé a 3D-s százalékokat és látni fogod, hogy elég durván csökken a részesedés.

    (Az ilyen hülye magyarázatok helyett nyugodtan be lehetne azt írni, hogy hiába volt például egy 10 millió bevételű filmnél a 3D aránya 90%, az 9M bevételt jelent, míg egy Verdák 2 68 milliós bevételénél a 40% is háromszorannyi, 27 milliós bevételt, vagyis háromszorannyi nézőt jelent. Még hogy a gyerekek, haha.)
  • cylonflatus #3
    Ugyanezt akartam írni.
    Kíváncsi leszek Viktor barátunk milyen következtetésre jut ezzel kapcsolatban majd a Transformers 3 után...
  • morden #2
    Már többször megírták, hogy a gyerek filmek nem túl jók 3D-ben, mert a gyerekek nem élvezik annyira, fájhat a fejük, szemük, émelyeghetnek, ezért a szülők inkább 2D-re viszik őket. Szóval ez nem bizonyíték semmire, szokásos fals infós sg cikk by Szekeres Viktor.
  • sempron07 #1
    A Cars 2 logó a végén enyhén Transformersre hajaz xD