Szekeres Viktor

Ilyen rossz filmet még nem csinált a Pixar

A Verdák 2 valószínűleg siker lesz, az első résszel ellentétben talán nemzetközileg is, hiszen a történet is nemzetközi lesz. Az viszont már most biztos, hogy a reklámcélok miatt készített második rész, az eddigi leggyengébb Pixar-film.

Ezt is megértük? Általában a Pixar animációs stúdió filmjeiről felső fokban szoktak beszélni mind a nézők, mind a kritikusok. Azonban a legújabb premierjükkel kapcsolatban sokkal több a negatív kritika, mint a pozitív. Természetesen a Verdák második részéről (Cars 2) van szó, mely eddig 139 nagyobb sajtóorgánumban kapott kritikát, s ezen kritikák közül, a RottenTomatoes összesítése szerint, 47 lett pozitív és 92 negatív.


Mindez egyelőre úgy tűnik, hogy nem érinti különösebben a bevételeket, hiszen a nagyjából 26 millió dolláros pénteki szereplést a becslések szerint egy 70 millió dolláros hétvége fogja követni Amerikában. A 2006-os első részt többen látták ennél az első hétvégén, bár a bevétele alacsonyabb volt, 60 milliós, de a nézőszám az infláció és a 3D-s jegyárak miatt magasabb volt.

A közel sem annyira elismert Verdák esetében a Disney a folytatást egyébként leginkább azért erőltette, mert a Cars márkanév segítségével rengeteg kísérőterméket lehet eladni a játékboltokban, sokkal többet, mint más Pixar-filmek esetében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • yossarian14 #4
    A Toy Sotry rövidfilmekkel mi a helyzet?
  • tmk #3
    Tegnap láttam először a Verdákat, eddig nem vonzott ez a film, de mivel nem volt semmi jobb dolgom ezért leültem megnézni. Nagyon tetszett, aranyos film volt nem egyszer felnevettem a poénjain (annak ellenére h nem az én korosztályom a célközönség). :)

    Viszont az első rész varázsa pont abban volt számomra, hogy egy eldugott helyen voltak kevés szereplővel. A második résznek a trailere elég fura érzéseket váltott ki bennem, semmi pozitivat...
  • BoneDragon #2
    Tegnap volt a tv-be az első rész. Próbáltam ráerőltetni magamra, de annyira gagyi volt, hogy inkább átkapcsoltam valami főző műsorra...
  • sajtosnudli #1
    Én biztos megnézem, pedig már rég kinőttem ebből a korból.