Szekeres Viktor

A Karib-tenger kalózai 4 minden idők egyik legsikeresebb filmje lett

Hiába lett erősen közepes a Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken, és hiába fordult el Amerika a filmtől, Európában és a többi országban Johnny Depp és filmje népszerűbb, mint valaha.

Érdekes látni, hogy reagál a folytatásfilmekre Amerika és Európa: miközben a Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken 3D ide vagy oda, Amerikában egyértelműen a legkevesebb bevételt hozó epizód lesz a sorozatból, addig világszerte éppen ellenkezőleg, a legsikeresebbé válik. (Érdekesség, hogy idehaza is az amerikai úton indult el a film, inkább csalódás volt a startja.) A siker mértéke pedig akkora, hogy alig 5 hét alatt minden idők tizedik legsikeresebb filmjévé vált.

Amerikában eddig 222 milliós, Amerikán kívül pedig 735 millió dollár bevételt termelt a film, ami így világszerte 957 millió dollár bevételt számlál, és még távol a vége a dollárok csilingelésének. Érdekesség, hogy világszinten éppen a harmadik Karib-tenger kalózai-film a kilencedik helyezett 963 millió dollárral, az előzés már talán meg is történt, Johnny Depp filmje pedig úton van, hogy bekerüljön a milliárdosok klubjába, ami eddig hét filmet számlál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #12
    Ööö siker nem az idézetek számától függ. Valamit összekevertél.

    Egyébként maga a film kifejezetten jó lett csak a 3D volt nagyon béna. Javasolt 2D-ben nézni.
  • AZTA #11
    Nem azért csinálnak filmet hogy minél jobb legyen, hanem azért hogy a legtöbb pénzt hozzák ki belőle. Foci vb-t sem azért rendeznek mert a pénzemberek annyira kíváncsiak hogy ki a legjobb csapat, le se szarják kb, csak a nagy bevétel legyen meg.
  • cylonflatus #10
    Valakinél a siker definíciója: baromi sok lóvé. Valakinél több... ill. más.
  • Reg5 #9
    Pénzügyileg siker. Egyéb kérdés?
  • Etinger #8
    Jaja. Ennyi számadattól egyeseknek már orgazmusa van.
  • zetortraktor #7
    Te most egy kicsit nagyon félreérted a dolgot. Mi az, hogy "persze, jó lett"? Eleve szar lett, de a jóságnak és a sikernek hol van köze egymáshoz? MOST minden idők egyik legsikeresebb filmje. Mondjuk a 8. vagy a 9. Ha vársz egy kicsit, akkor nem lesz sikeresebb, csak egyre kevésbé sikeres, hiszen ki fog esni a legjobb tízből, majd a húszból, mert jönnek még nagyobb bevételű filmek.

    Még ha valami szubjektív dologról lenne szó, de ezek számok, kifizetett összegek.
  • Laza #6
    Abból nincs is mit. Egyszer jó volt IMAX moziban, de csak a látvány miatt, aztán soha többet nem akarom látni :)
  • tatish #5
    Tényleg nem célom lehúzni a filmet, de basszus nem rég mutatták be , adjunk már neki időt arra hogy tényleg kiérdemelje ezt a címet és nem azonnal rásütni ...
  • tatish #4
    "látlak"
  • tomcsa4 #3
    Ennyi erővel akkor az Avatar sem lesz az, mivel semmi lyan nincs benne, amit idézni lehet belőle.