Szekeres Viktor

Túl gyorsan terjedt el, hogy milyen gyenge a Zöld Lámpás

Hiába vártak a biztató kezdés után legalább 60 millió dollárt a Zöld Lámpás amerikai rajtjától, a filmet már a második napján utolérték a negatív kritikák és a lesújtó nézőtéri vélemények.

A korrekt pénteki amerikai nyitónapi eredményt követően arra lehetett számítani, hogy a Zöld Lámpás (Green Lantern) a negatív kritikák ellenére is elfogadhatóan, nem sokkal a Thor kezdése alatt fog bemutatkozni, nagyjából 60 millió dollár bevétellel. Azonban még a bevételek alakulását előrejelző szakemberek sem számítottak arra, hogy már szombaton hatalmas visszaesést produkál a képregényfilm, így a 3D-ben is vetített Zöld Lámpás mindössze 53,1 millió dollár bevételt hozott nyitóhétvégéjén - ennél a startnál pedig még az X-Men: Az elsők is jobbat produkált.

Hiába tehát az elköltött százmillió marketingdollár, újabb B-listás szuperhősnek nem jött be a debütálás, lehet tippelni, hogy milyen mélységekben fog végezni Martin Campbell filmje, melyet az új X-Mennel már csak azért sem fair összevetni, mert a Zöld Lámpás nézőinek 45%-a úgy gondolta, hogy 3D-s élménnyel ajándékozza meg magát. Érdekesség, hogy a műfaj ellenére sem lett a fiatalok filmje a Zöld Lámpás, hiszen a felmérések szerint a közönség 63%-a 25 éven felüli volt - 19%-a pedig 18 éven aluli.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Paddy #9
    Green Lantern képregény sem egy nagy szám. Vannak tőle 100x ütősebb hősök akiknek a sztoriját egy 100x ütősebb rendező meg tudná csinálni.
  • z99999 #8
    szóval aki nem befolyásolható, az hülye? pengelogika bazdmeg.
  • zetortraktor #7
    A negatív reklám csak a befolyásolható emberekre hat. Ha valami szar, akkor azt azért a többség nem fogja megnézni. Mások persze megnézik, mert vannak ennyire hülyék és bíznak abban, hogy ők azon kisebbségbe fognak tartozni, akiknek bejön a film. Van rá esély, de ennyi erővel egy kurva jó filmet is meg lehetne nézni helyette.
  • tatish #6
    Én már csak azért is meg fogom nézni , hogy véleményt tudjak róla alkotni és ne más kritikája hasson rám :)
    Mellesleg sokan elfelejtik hogy a negatív kritika/reklám is reklám , kíváncsiak lesznek rá és megnézik
  • kalapos01 #5
    Rengeteg benne a CGI, rengeteget költöttek rá - hogy nem lett jó, az más kérdés. És nem sajnálták rá a pénzt, csak a keret adott volt. És azt el is költötték rá.
  • yesname #4
    Bocs, de mennyire vagy Te egyáltalán képben a filmmel kapcsolatban?
    Ugyanis a leginkább hangoztatott negatív kritika a filmről éppen a CGI volt. Történetesen sajnálták rá a pénzt és meg is látszik.
  • Molnibalage #3
    A trailer alapján mire számítottak az emberek? Ordít róla a zsééééééééééééékategória. Attól, mert CGI-ra van pénz egy film nem lesz jó...
  • kalapos01 #2
    Kábé az ilyen hozzáállás miatt van sok fanyalgó a szar filmek miatt. Mindenki azt mondja, hogy rossz, de ő mégis meg akarja nézni.
  • Yutani #1
    Most már tényleg kíváncsi vagyok, tényleg ilyen rossz lett-e ez a film?