Szekeres Viktor

Két várva várt film nem kap itthon mozis premiert

Két sokat ajnározott film, Az élet fája és Mel Gibson legújabb filmje is el fogja kerülni a hazai mozikat, mivel a hazai forgalmazó úgy érzi, hogy mozis premierjük kereskedelmileg kockázatos lenne.

A Fórum Hungary közleménye szerint hiába ittunk előre a medve bőrére, miszerint az egyik nagy hazai forgalmazó igényes, azonban cseppet sem populáris filmeket is bemutat, úgy tűnik mégsem válik valóra a terv. A főleg a Disney-film hazai forgalmazásával foglalkozó Fórum Hungary az előzetes tervekkel ellentétben ugyanis mégsem mutatja be itthon Az élet fája (The Tree of Life) című Terrence Malick-filmet (augusztus 25-re szánták) - úgy tűnik, hogy már a Cannes-ban szerzett Aranypálma sem elegendő a premierhez, köszönhetően annak, hogy az artmozik támogatását megvonták nem olyan régen.


Ugyancsak erre a dátumra volt kitűzve Jodie Foster legújabb rendezése, a The Beaver, azonban jelen állás szerint ez a film is elkerüli a hazai mozikat, annak ellenére, hogy a főszereplő Mel Gibson nevével talán eladható lenne. Farkas Sándor, a Fórum Hungary ügyvezető-igazgatója a döntést így indokolta Az élet fájával kapcsolatban: "A jogtulajdonossal közösen összevetettük a bemutatás költségeit a lehetséges bevétellel, és úgy döntöttünk, ezt a filmet kereskedelmileg kockázatos lenne Magyarországon bemutatni". Egyelőre még azt sem lehet tudni, hogy Az élet fája valamilyen formában megjelenik-e itthon.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #8
    "Na, az volt az utolso dvd-m...."

    ejha. ilyen befolyásolható vagy?
  • cateran #7
    "Ami a dvd-t illető, már az is kezd kissé idejétmúlttá válni. Számomra legalább is, a hazai átlag nem tudom hogy van vele. Foglalja a helyet, tele van tűzdelve figyelmeztetésekkel (mostanság nem vettem dvd filmet, de gondolom ez még most is stimmel) és várni kell a megjelenésére."

    Ettol agyfaszt szoktam kapni...Jopar eve ugyan hogy dvd-t vettem, de meg nagyjabol emlekszem az esetre(precedens erteku volt)..Berakom a filmet...copyright screenek 6 nyelven, aztan kis video, hogy az illegalis masolas,stb buncselekmeny, aztan meg mintha lett volna valami faszsag es csak ezek utan ertem el a menuig...Na, az volt az utolso dvd-m....
  • CptObvious #6
    Persze, hogy tisztában vannak vele. Bevételkiesésként, és üldözendő cselekedetként könyvelik el. (Mert szerintük egy letöltés = -1 mozi jegy. Mert ha az illető nem tudná letölteni, biztos moziba nézné meg. Ez a fajta nézet van jelen a stúdiók, és főleg a kiadók körében.)
    Ami filmek például nagy nyilvánosságot kaptak e téren az A bombák földjén és a Feláldozhatóak, ahol több ezer embert akartak bíróságra cibálni. Bár ezek világpremierek voltak, és kis hazánkban is megtekinthetőek voltak.

    Az "anyagilag kockázatos" részt is értem. De azért ma már vannak alternatívák. Nyugodtan összedobhatnának egy stream oldalt, HD felbontásban, térhatású hanggal. És egy mozijegy körüli összegért meg lehet nézni otthonról. Így is, úgy is le fogják tölteni, viszont egy ilyen stream oldallal elejét vehetik a dolognak valamilyen szinten.

    Ami a dvd-t illető, már az is kezd kissé idejétmúlttá válni. Számomra legalább is, a hazai átlag nem tudom hogy van vele. Foglalja a helyet, tele van tűzdelve figyelmeztetésekkel (mostanság nem vettem dvd filmet, de gondolom ez még most is stimmel) és várni kell a megjelenésére.
    Ha kap szinkront, akkor érthető, hogy várni kell. De eredeti nyelven elérhetővé lehetne tenni interneten. Extrákkal együtt, elvégre a legtöbb esetben azok csak videók.
  • Etinger #5
    A forgalmazók nem, de a studiók pattognak.
  • morden #4
    Vagy elsétálsz a torrent boltba és beszerzed ezeket a filmeket, ha meg 1-2 év múlva kijön akkor már a kutya nem fog emlékezni ezekre a filmekre, ismét öngól ..
  • JohnR #3
    Ez van, egyáltalán nem meglepő a döntés. A mozik és forgalmazók célja a profit. Most őszintén, ki vállalná be - csak azért, hogy néhányan megnézzék - a biztos veszteséget.
    DVD-n, meg száz százalék, hogy megjelennek, ha nem most majd 2 év múlva. Azért a jelentősebb filmek mindig megjelennek idehaza is. Ha a nagy forgalmazók nem látnak benne fantáziát, akkor majd néhány év múlva, mikor már kevesebbet kérnek értük a jogtulajdonosok, akkor majd a kisebb kiadok behozzák.
    Ez van.
  • winnie #2
    miért van az, hogy sokan évek óta ilyen hülyeségeket írnak, hogy sírnak a forgalmazók meg, hogy pattognak a letöltések miatt? mikor pattogott utoljára forgalmazó azért, hogy valamit mennyien töltenek le. ők évek óta tisztában vannak a jelenség létezésével, nyilván még kalkulálnak is vele.

    vagy neked most komolyan az nem fér a fejedbe, hogy nem mutatnak be egy filmet, mert szerintük abból mínuszban jönnének ki? ebben mi a meglepő? vagy a megdöbbentő? (a dvd-s megjegyzés végképp nokomment, kezdhetjük megszámolni, hogy hány film nem jött ki dvd-n itthon.)
  • CptObvious #1
    "A jogtulajdonossal közösen összevetettük a bemutatás költségeit a lehetséges bevétellel, és úgy döntöttünk, ezt a filmet kereskedelmileg kockázatos lenne Magyarországon bemutatni".
    Az ilyen kijelentések után aztán nehogy pattogni merjenek, hogy mennyien töltötték le a filmet illegálisan. Más lehetőséget nem hagynak. Aztán meg majd biztos jön a "DVD-n kiadtuk volna, de annyian letöltötték, hogy nem látjuk értelmét magyarországi dvd kiadásnak"