Szekeres Viktor

Hatalmas meglepetés a magyar mozikban

Hatalmas meglepetésre nagyon kevesen nézték meg a Kung Fu Panda 2-t itthon az első napokban. A film teljesítménye messze elmaradt az első rész nyitányától, de még a Rio vagy a Rango startjától is.

Bár a Kung Fu Panda 2 Amerikában kifejezetten csalódást keltően szerepel a mozikban, az animációs filmek, főleg a folytatások, általában nemzetközileg sokkal jobb teljesítményt nyújtanak. Nos, idén, legalábbis a Kung Fu Panda 2 esetében ez nem így lesz. Míg például egy Jégkorszak vagy Madagaszkár folytatására Magyarországon már az első napokban hatalmas tömegek zarándokoltak el, addig a Dreamworks animációja nem mozgatott meg tömegeket.


Persze még így is 33 470-en látták a 3D-ben is adott filmet, de ez sem önmagához képest (az első rész nyitóhétvégi nézőszáma 54 ezres volt...), sem a filmet játszó 59 mozihoz képest nem jelent jó teljesítményt. A nyitány nagyjából az itthon sokkal inkább rétegfilmnek számító Thor teljesítményével egyezett meg. A hétvégi magyar mozis toplistán így a Kung Fu Panda 2 csak a második lett, hiszen a legtöbben (51 466) ismét csak a Másnaposok 2-re váltottak jegyet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • orbano #6
    pontosan. én is ebből a cikkből tudtam meg véletlenül, hogy adják...

    Kalapos01: lehet azoknak is kéne reklámozni, akik nem járnak heti 6x moziba...
  • Etinger #5
    ..akkor belefért az első része is ennek. Szerintem gyenge :/
    A Pixart imádom, de lehet a Cars 2 is ki fog maradni.
  • Etinger #4
    Én azt veszem észre, hogy egyre kevesebben megyünk moziba. Már én magam is sokkal jobban megfontolom mire megyek el.. és ez évi 1-2 filmet jelent. 3 éve még éve 15-20 is volt ez a szám...
  • lamer the true #3
    No meg egy hájas panda lehet, hogy elsőre érdekes, de másodikra már nem.
  • kalapos01 #2
    Minden egyes 3D-s és rajzfilm előtt nyomták, már herótom volt tőle.
  • Dynamic #1
    Míg anno az első rész trailerét szarásig nyomták, most szinte észre sem vettem, hogy egyáltalán lesz második rész, azt meg, hogy konkrétan most van, pláne nem. Lehet, hogy mások is így voltak vele.