Napi Online

Sokkal több sport lesz a köztévén

A jelenleginél sokkal több sportműsor lesz majd a közmédiában, amely már az olimpiára is készül, de a Forma 1 futamait nem fogja közvetíteni a Magyar Televízió.

Jelentős szerepet kell kapnia a sportnak a közmédiában - mondta a mai sajtótájékoztatón Szabó László, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kommunikációs igazgatója. Úgy tudjuk, a korábbiakhoz képest legalább egyharmadával akarják növelni a közmédiában megjelenő sport műsorok idejét.

A közeljövőben egy tucat sport műsorral jelentkezik a Magyar Rádió, a Magyar Televízió és Duna Televízió, a sort a június 5-i Németország- Magyarország női kézilabda világbajnoki selejtező mérkőzés lesz,a folytatásban szerepel a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokság, amiket betetéz a 422 nap múlva kezdődő londoni olimpia közvetítése. A közmédia már készül az olimpiára, mintegy százan dolgoznak az előkészületeken - ezt már Riskó Géza, az MTVA nem rég kinevezett sport főszerkesztője mondta. Greg Dorey, az Egyesült Királyság budapesti nagykövetének reményei szerint a 2012-es londoni olimpiát több mint négymilliárdan nézik majd, ahogyan a 2008-as pekingit is körülbelül ennyien tekintették meg.

Szabó azt is elmondta, hogy várhatóan az NB1 mérkőzései visszatérnek az MTV képernyőjére, tárgyalások már folynak erről. A Forma-1 viszont nem lesz a közmédia képernyőjén - mondta Szabó, az ugyanis olyan terhet jelentene, amit nem tudnának vállalni. A Forma-1 mellett az is felmerült, hogy esetleg a Bajnokok Ligájának mérkőzéseit közvetítse a közmédia. Ennek kapcsán úgy fogalmazott Szabó, hogy "talán", bár igazából ennek akkor lenne értelme, ha magyar csapat is részt venne a játékokon, aminek kicsi az esélye. (A BL mérkőzéseinek közvetítési joga jelenleg a TV2-nél van).

A közmédia vezetői szerint a közszolgálatnak a sportközvetítések lehetőséget adnak arra, hogy a nézettségért harcba szállhassanak a kereskedelmi csatornákkal, hiszen a Duna Televízió legnézettebb programja a futballközvetítés, az m1 pedig magyar-holland, holland-magyar meccsekkel tudta megverni a kereskedelmi csatornákat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • donceleger #7
    "fizessék csak a magyar állampolgárok a méregdrága jogdíjakat"

    inkább fizetném ezt, mint pl. hagyó m. nokiás dobozát stb...

    mellesleg emlékeim szerint akkoriban, amikor az f1 és a bl is a köztévén volt, jobban éltem mint most.
  • winnie #6
    "Sokkal jobb lenne ha mégis átkerülne a Forma 1 és a BL is a köztévére! "

    ja. fizessék csak a magyar állampolgárok a méregdrága jogdíjakat, ahelyett, hogy egy nyereségesen működő csatorna állná azokat. pff.
  • sanyicks #5
    palikot a forma1 közvetítésre, megint lenne "versenyszemélygépjárműverseny" meg "hovátűnt démon hill", meg "tik-tik-tik-tik-taaaaaaak"
  • donceleger #4
    Hát igen!
    Sokkal jobb lenne ha mégis átkerülne a Forma 1 és a BL is a köztévére! Régen is jobb volt és most is az lenne. Ezekkel a reklámokkal például az őrületbe kergetnek és persze mindig egy izgalmas részt tudnak kiválasztani a reklámozásra és annyira váratlanul, hogy még a közvetítő sem tud róla, mert még javában kommentált miközben beszúrták a reklámot! És most már egy reklám sem elég! Üzenem a retekklubnak, hogy inkább reklámot adjanak két órán keresztül egy kis forma 1-et közbeszúrva!!! Eleve élő közvetítésbe nem szokás reklámot adni! Ez olyan, mintha Olaszországban ketchupot kérnél a pizzára!
    De ezen kívül még rendkívül zavar az is, hogy 4:3-as a képarány, holott már létezik olyan technológia is, ami a mai full hd-nél 16x nagyobb képet ad! De ez még távol van, de manapság eléggé sok már a hd adás is, de a 16:9 a minimum, ami elvárható lenne! És mint tudjuk, a köztévé már 16:9-es, sőt elég sok adása hd minőségű. Ha mégis náluk lenne a BL meg az F1, akkor a következő szezon tutira hd lenne!
    Nem tudom, hogy a tv2 és a retekklub mire vár még????
  • tibisan #3
    tegyenek be kommentátornak( mint a bbcnél )egy tapasztal , rutinos, sikeres , top magyar forma1-es pilótát..a baumgartner zsoltikát ?? attól a gyönyörűségtől aztán minden futamtól elmennék..fosni az idegtől
  • sajtosnudli #2
    Az RTL hihetetlenül színvonaltalanul közvetíti az F1-et kezdve a "szakkommentátorokkal" és Gyulai Balázzsal....
  • Etinger #1
    A Digitől kellene elszedni pár jogot már, de arra nincs pénze az MTV-nek, meg hát olasz focit nem is tudnának adni... dehogy a Sport 1-nek ennyire ne legyen kerete semmire... Mit fognak adni? Leállnak a focival?