Szekeres Viktor

Betalál Az őrület határán rendezőjének új filmje?

Terrence Malick a remek Sivár vidék, a nagyon jó Mennyei napok, a zseniális Az őrület határán, valamint Az új világ után új filmet készített, Az élet fáját, melyet az Aranypálma megnyerése után bemutattak Amerikában is.

Terrence Malick-re nem lehet azt mondani, hogy gyakran jelentkezne filmekkel, de mikor rendezésre adja a fejét, akkor általában nagyot szólnak a művei. A 73-as Sivár vidéket mindössze 78-ban követte a Mennyei napok, majd 1998-ban érkezett Az őrület határán, 2005-ben pedig Az új világ.


Malick legújabb próbálkozása, Az élet fája (The Tree of Life) már most is szólt egyet, hiszen Cannes-ból elvitte az Aranypálmát, ráadásul a meglehetősen művészieskedőnek leírt film a hétvégén Amerikában is bemutatkozott. Ahogy az lenni szokott, a film az IMDb-n beállt a Malick-től általában megszokott 8.0-ás körüli értékre, miközben a mozikból 352 ezer dollárt bevételezett. A Brad Pitt főszereplésével 32 millió dollárból készült drámát "első körben" ugyanis mindössze 4 kiválasztott moziban mutatták be, s ez azt jelenti, hogy Az élet fája egy moziban átlagosan 88 ezer dollárt termelt, ami remek teljesítmény. (Woody Allen múlt héten bemutatott új filmje, a Midnight in Paris 6 moziban produkált 99 ezer dolláros átlagot.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Enton #1
    Na ezt már várom én is. Gondolom hungaryban max ősszel lesz elérhető ha elérhetőlesz egyáltalán.