Szekeres Viktor

Nagyot koppant a Kung Fu Panda 2

Nem sikerült jól a Kung Fu Panda 2 startja. Hiába tűnik ugyanis magasnak a film hétvégi bevétele, s pipálja le idei animációs vetélytársait, a Dreamworks nem azért készítette, hogy alulmúlja az első rész szereplését.

Miközben egész Amerika testületileg a Másnaposok 2-t nézte, addig a korhatáros komédia ellen küldött családi film nem szerepelt olyan jól, mint ahogy azt gyártója elvárta volna. Lehet, hogy a rettenetesen erős konkurenciának köszönhetően, de a Kung Fu Panda 2 mindössze 48 millió dollár bevételt hozott Amerikában hétvégén, ami még a csütörtöki 5 milliós bevétellel együtt sem haladja meg az első részt 60 millió dolláros nyitóhétvégéjét. Pedig a sikeres és jó közönségreakcióval bíró első epizódok folytatásaira általában nagyobb az érdeklődés, erre a Másnaposok 2 a legaktuálisabb példa.


A 150 millió dollárból készített és sok tízmilliós marketinggel megtámogatott Kung Fu Panda 2 az első rész első hétvégi nézőinek egyharmadát veszítette el, a bevételt a 3D-s jegyárak kozmetikázzák mindössze. Egyébként a filmre váltott 3D-s jegyek hányada is elmarad a várakozástól, hiszen az elfogadható 60% helyett mindössze a nézők 45%-a akart több pénzt kiadni a Kung Fu Panda 2-re, pedig itt láthatóak az eddigi leglátványosabb 3D-s animációs kunsztok.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #3
    akkor majd most hétvégén majd megnézik, uuuuugye? ha már egy héten csak egyszer lehet moziba menni. most komolyan, kit érdekel egy kung fu panda 2? eleve az első rész kit érdekelt?
  • Ray78 #2
    A 2. rész van legalább olyan jó mint az első rész. A bevétel kiesés oka ,hogy nem családok mentek moziba hanem apu+anyu csak a xarnaposok 2.-re. Amit minden kritika nézhetetlen mozinak minősített.Persze mindenhol siker ebből látszik milyen nagy a világban a csordaszellem és nemzetközileg az alkoholisták aránya.
  • VvD #1
    Ennek rohadtul nem örülök :( Az első rész a kedvencem animációs filmem, ezt is a moziban fogom megnézni minden bizonnyal.