Szekeres Viktor

Megjöttek a folytatásfilmek, ismét menő lett moziba járni

Az amerikai Memorial Day hétvégéjén egy elég nagy bevételi rekord dőlhet meg, ha igazolódnak az első becslések. Mindez természetesen három folytatásfilmnek köszönhető, no meg két képregény-adaptációnak.

Még vége sincs a hétvégének, de a pénteki bevételi adatokból, valamint a szombati előzetes számokból már nagyjából ki lehet következtetni, hogy mely filmeknek sikerült legjobban az ünnepi hétvége Amerikában. Mint arról már írtunk korábban, az év egyik legjobban várt filmje, a Másnaposok 2 hozta a papírformát, s olyan teljesítménnyel debütált, melyet idén nem sok film fog túlszárnyalni.

A Másnaposok második része mögött az ugyancsak friss premiernek számító Kung Fu Panda 2 foglal helyet a hétvégi amerikai mozis bevételi toplistán, míg a bronzérmes pozícióba a múlt héten még vezető Karib-tenger kalózai sorozat negyedik epizódja pottyant. Köszönhetően e három filmnek az ünnepi hétvége bevételei elérheti a 260 millió dollárt, mely abszolút csúcsdöntést jelentene, hiszen az eddigi rekord 2007-ből származik, akkor május utolsó hétvégéjén 254 millió dollárt termeltek a filmek.

Valószínűleg egy cseppet sem véletlen, hogy miután a 2007-es rekordért a Shrek, a Pókember és a Karib-tenger kalózai harmadik része tette a legtöbbet, 2011-ben is három folytatás foglalhatja el a legelőkelőbb helyeket a listán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #3
    Nincs új a nap alatt, folytatódik a hiszti. Ennek az az oka, hogy vannak, akik csak az első betűkig képesek olvasni. (Címen fennakadni mindig is gáz lesz. Szóvá tenni még gázabb. A hírt szokás olvasni. Mintha valaki burokban élt volna és életében nem netezett vagy olvasott volna bármilyen újságot.)
  • Rage47 #2
  • Locutus51 #1
    És mi köze ennek ahhoz, hogy "menő moziba járni"? Hogy lehet ilyen retardált idióta címet adni egy cikknek....