Szekeres Viktor

A Karib-tenger kalózai 4 már a magyarokat sem érdekli annyira

A 3. Karib-tenger kalózai-filmet követően a hazai nézők negyede elpárolgott. Míg "A világ végén" alcímet viselő epizód premierje 142 ezer honfitársunkat érdekelte, addig az "Ismeretlen vizeken" csak 106 ezer nézőt hozott.

Cseppet sem meglepő módon Magyarországon is hatalmas sikert aratott A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken. Budapesten és vidéken is tömött sorokban araszoltak a nézők a mozik felé, azonban hiába nézték meg a filmet szerdától vasárnapig 106 871-en, s ezzel juttatták a mozikat 148 millió forint bevételhez, az érdeklődés közel sem volt akkora, mint a második és a harmadik rész esetében.


Míg tehát a világ sok országában a negyedik Jack Sparrow-film kezdett legjobban a szériából, addig Amerikában és nálunk is mindössze a 3. helyet szerezte meg a Disney kalandja: a második rész itthon egy hétvége alatt 113 ezer nézőt produkált, míg a harmadik epizód 142 ezret. A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken ettől még nagyon simán szerezte meg az idei koronát, hiszen az eddigi bemutatók még a közelébe sem jutottak a 100 ezer nézőnek egy hétvége alatt. A hollywoodi blockbuster-rajzásnak köszönhetően valószínűleg Johnny Depp filmje nem fog csillagászati magasságokba jutni, s a korábbi félmilliós nézőszámok után 2011-ben 300 ezer nézővel kell megelégednie.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fergusonpapa #7
    maga a szenzáció hajtással van gond hogyan csináljunk a semmiböl storyt ami egy ujságnál még ok,de neten ritka gáz

    tartalom = 0 és ez az itteni cikkek 90%ára igaz.

    ha meg egy velös eredményt-kritikát akarok azt máshol elehet olvasni tömören szépen bionyos idö után nem az h egyiknap mégjo másiknak még rossz meg hasonlo fogalmazások,holnap már az lesz a cik h a film Ukrajnában sem annyira sikker.
  • zetortraktor #6
    Ó, picinyem... Az egy dolog, hogy errefele sok a funkcionális amalfabéta (ha te nem értesz valamit, akkor keresheted a hibát magadban is, lehet, hogy csak rettentő buta vagy), de az azért szerintem mindenkinek leesik, hogy bizonyos hírek (cikkek, loller, persze) direkt olyanok, amilyenek. Korábban is volt egy csomó olyan írás, ahol a pár kiválasztott ökör nem értette az iróniát, és bár nem tudom, hogy milyen istenség-lehúzást láttál meg, de ha van ilyen, akkor az csak arra világít rá, hogy minden viszonylagos. A tévék versenyében is minden csatorna magát szokta kihozni győztesnek, a filmekről is nézőpont kérdése azt megállapítani, hogy sikerről vagy buktáról van szó.

    Mondjuk ennél a pár statisztikai adatot halmozó hírnél vicces olvasni a rinyát, hiszen elég szájbarágósan van megírva.
  • xido #5
    A szánalmas az,hogy Viktor "barátunk" folyamatosan üti egyik cikkével a másikat...Egyik nap istenség van,másnap már lehúzás...
  • endrev #4
    Arról nem is beszélve, hogy egyetlen szó sincs a cikkben arról hogy már nem érdekel minket annyira a film, csak arról van szó hogy mennyire érdekel. Viktor, ez a szánalmas...
  • fkomment #3
    Szerintem is szánalmasak a cikkek. Miért nem tudják az ilyen bejelentésekkel megvárni a mozi-szerdát?? Vagy legalább másfél hetet..
  • zetortraktor #2
    A cikk a szánalmas vagy az, hogy nem is érdekel és idepicsogsz 4 sort? Engem például érdekel, hogy mi sikeres itthon és mi nem. Nem mintha nem lenne évek óta minden héten egy-egy hír a hazai box office-ról.
  • Victor1103 #1
    Szánalmasak ezek a cikkek komolyan mondom. Mi a jó Istenért kell folyton arról cikkezni hogy hol mekkora az érdeklődés a film iránt? Kit érdekel? Jó hogy a következő írásod már arról nem fog szólni hogy két ember látta a filmet az Antarktiszon és ez ott nézettségi rekordnak számít...

    Különben is arról firkálni, hogy xy helyen mennyi embert nem érdekel az előző részekhez képest tök felesleges mert ígyis dollármilliók folynak majd be belőle, a folytatás pedig boritékolható szóval akkor ki nem szarja le?