Szekeres Viktor

A Transformers 3 gyerekfilmes korhatárt kapott

Miképp a Transformers első részei, úgy a harmadik epizód is PG13-as besorolást kapott az amerikai korhatár bizottságtól, azaz a filmet bárki megnézheti, bár a legfiatalabbak csak anyukájukkal, apukájukkal.

A napokban több film korhatár-besorolásáról is határozott az MPAA, azaz a Motion Picture Association of America, mely szervezet jó pár feladata közül az egyik, hogy Amerika lelkiismeretének szerepét tölti be, s a hazai Korhatár Bizottsághoz hasonlóan meghatározza, hogy egyes filmeket kik nézhetnek meg. Szerepük ráadásul nagyobb fontossággal is bír, hiszen az amerikai mozikban valóban figyelik, hogy R-es besorolású filmre kiskorú ne váltson jegyet.

Az MPAA képviselőinek a napokban úgy tűnik, hogy megint mozizni szottyant kedvük, ugyanis egy hét alatt nem kevesebb, mint 20 film korhatár-besorolását állapították meg. Ezek közül az egyik legfontosabb természetesen a Transformers 3-é volt, mely a papírforma szerint a PG13-as pecsétet kapta meg, azaz 13 éven aluliak csak szülői kísérettel tekinthetik meg köszönhetően az "intenzív, elnyújtott scifi-akció erőszaknak, káosznak és pusztításnak, valamint a nyelvezetnek, és némi szexualitásnak".

A robotos film mellett olyan filmek kaptak még hivatalos korhatárt, mint az X-Men: Az elsők (PG13), a Zöld Lámpás (PG13), a Mr. Popper pingvinjei (PG), a Verdák 2 (G), a Frászkarika 3D (R) és a Förtelmes főnökök (R).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Victor1103 #1
    Azért remélem kapunk egyszer egy olyan Transformers rebootot ahol robotok tépnek szét Sam Wicswicky-hez hasonló nyikhajokat és fröcsög a vér mindenhol.