Szekeres Viktor

Újabb scifi bukott hatalmasat itthon

A halasztás után hiába tette vissza műsorrendjébe a UIP-Duna Film a Paul című scifikomédiát, itthon alig háromezer embert érdekelt a kifejezetten vicces, földönkívüliről szóló alkotás.

Az már közel sem számít csodának, ha itthon megbukik egy scifi, még akkor sem, ha máshol elfogadhatóan szerepel. Az azonban már meglepetésnek számít, ha egy kisebb forgalmazó, kevés moziban vetített, közel sem populáris filmje győz le egy nagyobb, hollywoodi produkciót. Idehaza a hétvégén ez történt, hiszen a Woody Allen-féle Férfit látok álmaidban a hétvégi hazai mozis toplista 4. helyét szerezte meg, míg a Paul csak a 8. pozíciót.


Ez számok nyelvére lefordítva azt jelenti, hogy a Férfit látok álmaidban csütörtöktől vasárnapig 5 094 nézőt érdekelt és 6,2 millió forint bevételt hozott, addig a Paul csak 3 304 honfitársunkat késztette jegyvásárlásra, minek köszönhetően 4,1 millió forinttal gazdagodtak a mozik. Egyik film vetítését sem vitték persze túlzásba itthon, mindkét forgalmazó tudta, hogy nem lehet óriási közönségsikerre számítani: előbbi 6, utóbbi 10 moziban került bemutatásra.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tmk #5
    Be se akarták mutatni, majd 1 héttel a bemutatás előtt elkezdték reklámozni...mit vártak?
  • zetortraktor #4
    Azért nem nézik, mert a kutyát sem érdekli ilyesmi. Semmi köze ennek az előzeteshez. Ott van a Karib 5 meg a Halálos 6. Az kell.
  • semmikozod #3
    Szar előzetes, szar reklám kampány, persze hogy nem nézik. Mit kell ezen csodálkozni.
    Utóbbi évek legjobb komédiája a Paul.
  • pokolfiu #2
    kifejezetten jó film volt, nem az a kliséhalmaz ami manapság egy vígjáték felépül... jóvolt nna.
  • SatanClaus #1
    Pedig az a vetítés ami én voltam egészen reménykeltő volt, a Westend-es átlag nézőszámhoz képest viszonylag sokan voltak rajta. És a film is szerethető, bár tény, hogy gyengébben sikerült, mint a Shaun of the dead vagy a Hot fuzz a Pegg/Frost életműből.