Szekeres Viktor

Mégis bemutatásra kerül itthon a sokak által várt scifi

A UIP-Duna Film az utolsó pillanatban mégis úgy döntött, hogy bemutatja a földönkívüli lényről szóló komédiáját, a Pault. Kérdés, hogy a hirtelen váltást követően még a nézők tudomására lehet-e hozni a premier tényét.

Nem is olyan régen a UIP-Duna Film elhalasztotta a Paul című scifi-komédia tervezett premierjét, azonban ma ismét felkerült a film a forgalmazó bemutatói közé, mégpedig május 12-re. Ez a lépés talán annak köszönhető, hogy az Intercom előző héten majd egy hónappal elhalasztotta az éppen május 12-ére tervezett A pap - Háború a vámpírok ellen című premierjét, így ez az időpont szinte teljesen kiürült, hiszen csak a Férfit látok álmaidban című Woody Allen-film, valami Almási Réka Team Building-je maradt itt.


Így talán némileg jobb fényben fog festeni a májusi hónap, hiszen pár napja éppen arról panaszkodtunk, hogy a hollywoodi kommersz filmek szerelmesei az elkövetkező hetekben nem nagyon találhatnak maguknak filmeket, mindössze három folytatás kerül bemutatásra. Most már a Másnaposok, a Karib-tenger kalózai és a Halálos iramban szériák mellett a Paul is megtekinthető lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #8
    Ja, hat ha a wiki irja, akkor ugy is van...Ha meg most beleszerkeszt valaki es kitorli, akkor sokkot kapsz? Gondolom a WH40k is inkabb fantasy, hiszen van benne magia es kardozas is....Shadowrun detto....sigh...
    Volt 1 kapal magyar iro, akik szepen definialtak mi a sci-fi (mintha ertenenek hozza...cococo) aztan elterjedt es most a "felvilagosult" hiper(alul)muvelt emberkek mantrakent szajkozzak:P
    Aki azt mondja, hogy az SW 1 sci-fi-be altultetett fantasy..so-so..elfogadhato, de hogy fantasy lenne? Ilyen ervekkel, hogy:"So let’s break it down. Magic? Check. Swordfights? Mm-hmm. Wizards and knights and princesses? Yup. The epic battle between good and evil? Oh, you betcha. Hell, if you squint, Jabba the Hutt is pretty much a dragon sitting on a pile of gold (not to mention a rancor!)."
    Kapasbol felmerul a klasszikus kerdes: Mennyire volt jo cselekedet felrobbantani az 1. Halalcsillagot, tizedmasodpercek alatt megolve tobb millio artatlan embert? (a legtobb birodalmi tisztsegviselo, egyszeru hetkoznapi dolgozo emberke, barmilyen meglepo) De erdekelne mi lenne Darth Vader klasszikus fantasy megfeleloje?
    En magam ugy szoktam (nem minden esetben ugyan:D) eldonteni a dolgot, hogy tulsulyban van-e az adott univerzumban a technologia a nem technologiaval szemben? (Warcraft univerzum fantasy, akkor is ha vannak benne robotok meg aknak, Shadowrun meg sci-fi, hiaba van benne magia es sarkanyok)
    SW-ben is tulnyomo tobbsegben van a technologia a "magiaval" es kardozassal szemben...Az, hogy a tortenet alapja klasszikus fantasy-mese mellekes (vagy mi lenne a besorolasa a klasszikus fantasybe atultetett SW-nek? Fantasy-fantasy?)
  • shenmuedc #7
    Esetleg olvasd el. sw
    Tudom ők is hülyék.
  • shenmuedc #6
    Hátha szerinted a star wars (már ha nem trek-et akartál írni) és az általad felsorolt sorozatoknak azon kívül hogy az űrben játszódnak , sok közük van egymáshoz, akkor te nem vagy tiszta szerkezet. Leginkább szerintem az a baj hogy a szóösszetétel rövidítése terjedt el. Így az ember akaratlanul is ráhúzza bármire. Egyébként régen a mozik fantasztikus filmnek hirdették ami szerintem a legjobb meghatározás. Csak az nem hangzik olyan trendin.
  • usi12c #5
    Te sem vagy tiszta szerkezet! :D Ha a Star Wars fantasy, akkor a BSG, Stargate és társai is fantasy-k? Valamint, akkor milyen kategóriába sorolod a Gyűrűk Urát, Harry Pottert?
    @kalapos01, legközelebb óvatosabban az ilyen kijelentésekkel :D
  • shenmuedc #4
    Hát nem is teljesen az. Nagyobb részt fantasy, egy kis sci-fi beütéssel. Még úgy is hogy tagadhatatlanul nagy volt a befolyása a tudományra. A mai akciófilmtermés nagy része pedig egyáltalán nem az.
  • kalapos01 #3
    Álljon meg a menet, hogy pár lúzer még mindig azt hiszi, hogy ő dönti el, mi a scifi. Legközelebb azt fogom olvasni, hogy a Star Wars sem scifi.
  • pokolfiu #2
    egyetértek. mondjuk a Paul az történetesen az, így nem értem felháborodásodat....
  • shaddam #1
    Álljon meg a menet hogy lassan mindent scifinek titulálunk.