Szekeres Viktor

Szárnyal a mozi: újabb két film hódította meg az álomhatárt

A Rio pár nap alatt, a Maci Laci pedig egy hónap elteltével mondhatja magát sikeresnek, ennyi időbe telt ugyanis nevezett filmeknek a százezer nézős álomhatár átlépése, ami idén nem sok alkotásnak sikerült.

A szörnyűséges Riónak két hét sem kellett (kritikánk a filmről) itthon a százezer jegyvásárló eléréséhez, s az átlagosan kedves Maci Laci is viszonylag hamar elérte azt a nézőszámot, mely elsődlegesen jelzi, hogy itthon sikeres-e egy közönségfilm, vagy sem. A Rio premierjének második hetében 61 moziban volt látható, s újabb 30 233 nézővel növelte össznézőszámát, hogy az vasárnap estére 99 019-re nőjön, ami azt jelenti, hogy a hír megjelenése idején már megvolt a százezredik jegyvásárló is.


A Maci Laci hétvégi teljesítménye 6 099 néző volt 49 moziban, ami a hétvégi toplista negyedik helyére volt jó. Az Intercom családi filmje ezzel már 101 641 fizető vendégnél tart, bevételei pedig meghaladják a 135 millió forintot is. A jelenleg 10-es toplistán egyébként az említetteken kívül még egy százezres nézőszámot meghaladó film található: a nyolc hete mozikban lévő Kellékfeleséget eddig 155 892-en nézték meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mardel #2
    Én se nézem kb Shrek 3 óta. Shrek sikerét lovagolják meg ezek. És kevesebből kijön a színészek kevesebbet kapnak egy szinkronizálásért, nem kell díszleteket venni, elutanzi helyekre egy egy jelenethez, a renderelés sem annyi idő mire egy normális film elkészül és amig eszi a nép addig tolják.
  • Laza #1
    Miért csak az ilyen szutyok animációs filmek sikeresek? Nem csoda, hogy másba már nem is igazán akarnak befektetni.
    Már egy jó ideje nem nézem meg ezeket az animációs filmeket, annyira egy kaptafa és unalom ez a sok hülyeség. Valami komolyabban is alkothatnának ... ja, hogy abból nem dőlne a lóvé ... értem én :)