Szekeres Viktor

Itthon továbbra is az animációk tarolnak

Miközben a Maci Laci átlépte itthon a százmillió forintos bevételi határt, bemutatkozott a mozikban a Rio is, mely talán még gyermekkorunk népszerű mesehősét is le fogja nyomni az összbevétel tekintetében.

Bár meglepetésre az idehaza két hete bemutatott Hopp csúnyán megbukott nálunk, továbbra is a családi filmek vezetik a hazai mozis bevételi listákat. Csütörtökről az InterCom a Rio című animációs filmet kezdte vetíteni, s a Jégkorszak készítőinek új filmje itthon is könnyedén szerezte meg a hétvégi nézettségi és bevételi toplista első helyét. A 61 moziban bemutatott Rio premierje első négy napján 37 524 nézőt érdekelt, akik a 3D-s vetítéseknek köszönhetően 51,1 millió forintot hagytak ott a multiplexek jegypénztáraiban. (A Rio nyitánya egy porszemnyivel erősebb volt, mint a Maci Lacié.)


A hétvége második legnézettebb filmje a Maci Laci volt, mely mellől a Rio premierje miatt nagy számban pártoltak el a nézők, de a 49 moziban látható animációs-élőszereplős próbálkozás még így is majdnem 13 millió forinttal növelte összbevételét (ez 9 649 nézőt jelent), így már 117 milliónál tart. S, hol van még a film kifutása...?

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #2
    nem hiszem, hogy némi szoftveres rásegítés miatt bármelyik filmért megérné többet fizetni.

    viszont a 3d-s filmekre eladott jegyek száma is remekül mutatja, hogy a mozizóknak az eddigi jegyárakkal sem volt bajuk, hiszen simán fizetnek a semmiért még többet is.
  • JackSparrow88 #1
    Hát én ma néztem meg eredeti nyelven magyar felirattal a Maci Lacit. Nem mondanám rossznak viszont nagyon rövidke volt kb 70 perc mindössze. Szal összeségében szerintem 3D-ben nem éri meg befizetni rá...