Szekeres Viktor

Megvan az év első mozis világsikere

Amerikában idén eddig a Rango szedte össze a legtöbb bevételt, de Gore Verbinski filmje nemzetközileg nem kirobbanó siker. Azonban a pár napja bemutatott Rio nem csak Amerikában, hanem világszerte is arat.

Amerikában idén még csak három film lépte át a 100 millió dolláros bevételi álomhatárt, a Kellékfeleség (102 millió), és két családi film, az alig pár hete bemutatott, így tovább bevételnövekedésre biztos számot tartó Hopp (100 millió) és Rango (119 millió). A Rio ugyan még "csak" 81 millió dollárnál tart tíz nappal premierje után, de az már most látszik, hogy a nemzetközi siker elkerülhetetlen lesz.


A Jégkorszak alkotóinak új filmjeként reklámozott alkotás ugyanis rátért az animációs filmektől elvárható ösvényre, hiszen remekül muzsikál világviszonylatban, s miképp a legnagyobb sikerek (Jégkorszak, Madagaszkár, Kung Fu Panda), így a Rio is jóval több bevételt fog termelni Amerikán kívül, mint hazájában. Ezt remekül mutatja az is, hogy immáron három hete a legnézettebb filmnek számít a nemzetközi összevetés alapján, eddig 202,6 milliós bevétellel bír, márpedig a 115 milliós Rango kivételével a többi családi animációs film még a 100 milliót sem érte el Amerikán kívül. (Idén az USA-n kívül a második legsikeresebb film a Rio mögött még mindig a Zöld Darázs 129 millió dolláros bevétellel.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!