Szekeres Viktor

A Cinema City mozik beintettek az új sikerfilmnek

Itthon nem tudott megegyezni a forgalmazó a Cinema City-mozikkal, így a Hopp premierje nem látható a hálózat multiplexeiben. Ez pedig igencsak meglátszik a családi film hétvégi bevételén.

Amerikában a Hopp (Hop) című félig animációs, félig élőszereplős családi film kifejezetten jól szerepel a mozikban, hiszen már 82 millió dollár bevételnél tart, ami kifejezetten jó teljesítmény, ha azt figyelembe vesszük, hogy alig 60 millió dollárba került az elkészítése. A UIP-Duna Film premierje itthon azonban csak 8 703 nézőt érdekelt a hétvégén, ami annak fényében meglepő, hogy idehaza általában jól szerepelnek a gyerekfilmek.


Persze lehet, hogy a Hoppnak nem tett jót, hogy a hasonló műfajú Maci Laci alig egy hete látható a multiplexekben, de minden bizonnyal még nagyobb kárt okozott az, hogy a film csak 25 moziban került bemutatásra, ellentétben a Maci Laci 47 mozijával. Ennek az az oka, hogy a Universal stúdió és a Cinema City nem tudtak időben megegyezni a magyarországi forgalmazásról, így a filmet a fővárosban a Palace-hálózat mozijai, valamint a Sugár adja, vidéken pedig a régi artmozikban fellelhető, és persze a többi Palace-os teremben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sozs #2
    Pontosabban a Lengyelországi események miatt nem engedi az Universal a filmet vetíteni egyetlen egy CCI (Cinema City International) moziba sem, ország kivétel nélkül.
  • leeloodallas #1
    Hopp? Kopp...