Szekeres Viktor

Magyar animáció próbálja lenyomni a Kung Fu Panda 2-t

Bartos Erika Bogyó és Babóca sorozata már nem csak a gyerekkönyvek piacát uralja, hanem úgy tűnik, hogy a hazai gyártású animációs filmekét is, hiszen a tavalyi mozifilmnek nyáron érkezik a folytatása.

Eleve nagyon ritkán adhatunk hírt arról, hogy magyar animációs film kerül a mozikba, arról pedig még ritkábban szól a fáma, hogy egy ilyen produkciót második rész követne. A Bogyó és Babóca esete azonban kivétel, hiszen a KEDD Animációs Stúdió augusztus ötödikén mutatta be a Bogyó és Babóca - 13 mese című filmet, melynek idén már érkezik is a folytatása, a Bogyó és Babóca: 13 új mese.


Az, hogy folytatódik a Bartos Erika könyvei alapján készült film egyáltalán nem csoda, hiszen a Bogyó és Babóca - 13 mese 2010 negyedik legnézettebb magyar filmje volt 27 ezer nézővel. Ennél több nézővel mindössze a Szinglik éjszakája (32 ezer néző), a Zimmer Feri 2 (38 ezer néző) és a 300 ezret is majdnem elérő Üvegtigris 3 dicsekedhetett. A Bogyó és Babóca: 13 új mese június másodikán kerül bemutatásra a hazai mozikban, és a forgalmazó nem szívbajos, hiszen a premiert éppen a Kung Fu Panda 2 magyar bemutatójára időzítette. (Azon a héten a harmadik új film egyébként az X-Men: Az elsők lesz.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • adler30 #5
    Egész aranyos rajzfilm,a könyv változata is remek.A kisfiam odavan érteaz alma együttessel sincs gond.Ilyenből lehetne több és a feriből meg az üvegből kevesebb.
  • nessboth #4
    Mégsem vagyunk beteg aberrációk, ha ez volt a legnézettebb mozifilm...
    akkor meg is nézem megnyugodva a megtorló: háborús övezetet
  • Dynamic #3
    Mondjuk elég nagy betűvel írják az elején, hogy "Zene: Alma együttes".
  • Etinger #2
    Kovács Ákos énekel, jól hallom? Na.. egész jó!!! :D
  • shenmuedc #1
    Jé van még olyan mese ami gyerekeknek készül, nem hollywoodi poénparádé?
    Csak így tovább!