Szekeres Viktor

Besülni látszik a Sikoly 4

Az első becslések szerint mindössze 8 millió dollár bevételt hozott pénteken Amerikában a Sikoly negyedik része, ami azt jelenti, hogy a fim teljesítménye el fog maradni az első hétvégére tervezett 30 milliótól.

Hacsak nem művel a Sikoly első részéhez hasonló bravúrt a Sikoly 4, akkor bizony a széria bevétel szempontból leggyengébben teljesítő tagja lesz. Az eddigi Sikoly-filmekre az volt ugyanis jellemző, hogy nagyjából ugyanolyan box office-eredményt produkáltak: Amerikában mindhárom rész 90-100 millió dolláros bevételt hozott, ami világviszonylatban 160-170 millióssá nőtte ki magát.


Persze az közel sem mindegy, hogy míg a Sikoly 2-3 32-34 millió nyitóhétvégét produkálva ért el ennyit, addig az első Sikoly mindössze 6 millióssal - a széria első része a 90-es évek egyik leghihetetlenebb mozis futását produkálta. A Sikoly 4 pénteken mindössze 8 millió dollárra volt jó, márpedig mindez bravúr nélkül csak egy 19-20 milliós hétvégét fog jelenteni, távol a 30 millió körüli elvárásoktól. (Manapság egyébként a filmek nyitónapi teljesítményéből az esetek 3/4-ében jó közelítéssel a végső bevételt is meg lehet saccolni: a 8 milliós péntek és 20 milliós első hétvége a papírforma szerint 45 millió dollárra lehet elegendő.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)